Εθελοντική αιμοδοσία μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων

 Εθελοντική αιμοδοσία μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων

Η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, με όλα τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού, επανήλθε χθες στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Ήταν εκεί προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του δραστήριου τοπικού συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δημοσίων Υπαλλήλων. Όλα έγιναν με σωστή οργάνωση.

Με τάξη. Με ικανοποιητική προσέλευση αφού οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ο εκπρόσωπος του συλλόγου κ. Στέφανος Ναλμπάντης υποδέχθηκε με χαμόγελο τους δημοσιογράφους. Αυτό το χαμόγελο το προκάλεσε η ικανοποιητική συμμετοχή στη διαδικασία εθελοντών αιμοδοτών. Εκπαιδευτικών κυρίως αλλά και άλλων κατηγοριών.

Ο κ. Ναλμπάντης δήλωσε στην Πρωϊνή:  «Για ακόμη μία φορά ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών δημοσίων υπαλλήλων δίνει το παρών στην αιμοληψία που γίνεται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, το τμήμα αιμοδοσίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μας παρέχει το χώρο του φουαγιέ του Αμφιθεάτρου και την ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη. Ο σύλλογος μας δίνει το παρών όχι τόσο όσο τις προηγούμενες φορές με την αθρόα προσέλευση που ξέραμε. Τώρα είναι πιο οργανωμένα λόγω των καταστάσεων.

Οι εθελοντές αιμοδότες έρχονται κατόπιν συνεννόησης. Το ευχάριστο είναι ότι έρχονται. Έρχονται γιατί ενστερνίζονται την κατάσταση, τις αρρώστιες που βιώνουμε και η χώρα μας και ο υπόλοιπος κόσμος. Έρχεται να δώσει αυτό το μικρό ποσοστό του αίματος, τη μονάδα. Αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σώσει ζωές. Οι αιμοδότες αισθανόμαστε κι εμείς μια ευχαρίστηση ότι συμβάλλουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζωή των συναδέλφων μας και συνανθρώπων μας. Είναι αυτό που λέω πάντα. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο χαρίζεται. Είναι μία κίνηση αγάπης, συμπόνιας. Συνέχισης της ανθρώπινης ζωής στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Στον σταθμό αιμοδοσίας του Νοσοκομείου δεν γίνονται αιμοληψίες. Γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως στη δική μας περίπτωση. Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας με την πανδημία όπως και σε όλη την Ελλάδα είναι αυτή που μαθαίνουμε κι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι δύσκολη. Αυξάνονται τα κρούσματα. Ευχή μας είναι να μειωθούν και να επανέλθουμε στην κανονικότητα που ήμασταν».

 

Διαβάστε επίσης