Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου για την αποδοχή αιτήματος του

 Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου για την αποδοχή αιτήματος του

Από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου τα μεγάλα καταστήματα (σούπερ μάρκετ) δεν δικαιούνται να διαθέτουν προς τους καταναλωτές είδη που είναι στα ράφια τους αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Πρόκειται για κυβερνητική πρωτοβουλία του Άδωνι Γεωργιάδη μετά από σχετικό αίτημα εκπροσώπων της αγοράς από όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία και η παρατήρηση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 με επιστολή προς τον ίδιο Υπουργό του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενώ πρόσφατα το αίτημα υιοθέτησαν στέλνοντας δική τους επιστολή τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η προαναφερθείσα εξέλιξη δημιουργεί ικανοποίηση στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, στη διοίκηση του και στα μέλη του.

Αυτή ήταν η αφορμή ο Βασίλης Λεμονίδης να μιλήσει στην Πρωινή και να πει τα εξής:

«Η πρωτοβουλία του κ.Γεωργιάδη φυσικά και δημιουργεί ικανοποίηση σε μας. Η κυβέρνηση άκουσε ένα δίκαιο αίτημά μας έστω και μετά από καιρό. Η χαρά μας μετριάζεται από το γεγονός ότι η ικανοποίηση του αιτήματος καθυστέρησε. Φυσικά και βοήθησε το ότι πίεζαν προς την ίδια κατεύθυνση όλοι οι φορείς της αγοράς όλης της Ελλάδας. Πρέπει όμως να γίνουν κι άλλα. Το μετρό ισχύει από τις 11 Νοεμβρίου αφού η σχετική απόφαση ήδη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης».

Για τα υπόλοιπα επίκαιρα θέματα της αγοράς ο Βασίλης Λεμονίδης είπε:

«Δεν είναι σίγουρο ότι στις 30 Νοεμβρίου τα καταστήματά μας θα επαναλειτουργήσουν. Θα παίξουν ρόλο πολλά. Πρωτίστως είναι η υγεία. Το ξέρουμε και το επαναλαμβάνουμε. Το υιοθετούμε τηρώντας τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Η υγεία και το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση της πανδημίας οδηγεί την οικονομία αλλά όπως έχουμε ξαναπεί πρέπει να ξαναδούμε την υγεία και των επιχειρήσεών μας. Οι συνάδελφοί μας στην Καβάλα συγκεντρώνουν τα πρώτα έγγραφα για την πρώτη αίτηση στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας. Νομίζω ότι γενικότερα για την κατηγορία των αυτοαπασχολούμενων δεν θα υπάρξουν προβλήματα και στη συνέχεια της διαδικασίας. Σχετικά με τη νέα ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Καβάλας έως το τέλος του 2020 θέλω να πω ότι υπάρχουν και τα δικαστήρια. Είμαστε ικανοποιημένοι που γνωρίζουμε και βλέπουμε ότι είναι στο πλευρό μας, δίπλα μας και το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος. Η αγορά βογκάει, πενθεί. Θα βοηθήσει κάποιος;».

Διαβάστε επίσης