Εθελοντική αιμοδοσία στην Καβάλα και το Καλοκαίρι

 Εθελοντική αιμοδοσία στην Καβάλα και το Καλοκαίρι

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι οι εκπρόσωποι του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας από το αποτέλεσμα της διήμερης τους αιμοδοσίας. Αυτής που έγινε στο Αμφιθέατρο Παρασκευή και Σάββατο. Η είδηση από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του συλλόγου κ. Κώστα Παγώνη είναι η συνεργασία με τους εθελοντές αιμοδότες του Επιμελητηρίου. Η συνεργασία θα αφορά μια επιπλέον των καθιερωμένων εθελοντική αιμοδοσία το Καλοκαίρι.

Η συνέντευξη του Κώστα Παγώνη

Ερ: Τι καταφέρατε με τη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή και το Σάββατο η οποία έγινε μαζί με την Π. Ε Καβάλας και φυσικά το σταθμό αιμοδοσίας του νοσοκομείου;

Απ:  Το 63ο διήμερο αιμοδοσία  του συλλόγου μας «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Θεωρούμε ότι σύμφωνα με τις καταστάσεις που ζούμε όλοι μας, είχαμε μια αθρόα προσέλευση. Ο κόσμος  ευτυχώς δεν φοβήθηκε να βγει από το σπίτι του και να έρθει συγκεκριμένα στο χώρο μας, το φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Περιφέρειας. Προσήλθαν αθρόα και είχαμε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και λάβαμε πολύ θετικά σχόλια για τον χώρο αυτό, γιατί ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια εμείς ήμασταν σε άλλο χώρο αυτόν της Λέσχης Αξιωματικών Καβάλας, όμως τακτοποιηθήκαμε πολύ καλά και στη νέα αυτή στέγη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για αυτή την παραχώρηση.

Οπότε θεωρώ ότι όλα πήγαν καλά.

Ερ: Έχετε πληροφορία ότι με αυτή την υπόθεση του κορωνοϊού υπάρχει ανάγκη για περισσότερο αίμα όχι μόνο στο νοσοκομείο Καβάλας, εσείς ενισχύσατε το νοσοκομείο Καβάλας , αλλά γενικότερα στα νοσοκομεία της χώρας;

Απ: Καταρχήν ενισχύουμε το νοσοκομείο Καβάλας και αυτό ισχύει πάντα. Δεν το συζητάμε. Όμως να γνωρίζει και ο κόσμος το νοσοκομείο Καβάλας όπως και κάθε νοσοκομείο της χώρας είναι πάντα ανοιχτό σε αιτήματα που του γίνονται από άλλα νοσοκομεία και όμορα αλλά και μη.  Πηγαίνει το αίμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ερ: Υπάρχει λόγω κορωνοϊού πρόβλημα;

Απ: Ναι υπάρχει πρόβλημα και αυτός είναι ο λόγος που σχεδιάζουμε μια άλλη εμβόλιμη αιμοδοσία.  Εμείς κάνουμε τακτικά δυο το χρόνο όπως γνωρίζει ο κόσμος, Μάιο και Οκτώβριο.  Τώρα όμως σε συνεργασία με τον άλλο μεγάλο αιμοδοτικό σύλλογο της πόλης αυτόν του Επιμελητηρίου, σχεδιάζουμε από τώρα μια ακόμη αιμοδοσία για το τέλους του Ιουλίου όπου εκεί κορυφώνονται οι ανάγκες σε αίμα. Είναι τότε που είναι αυξημένες οι ανάγκες. Όπως καικάθε καλοκαίρι. Επήλθε και ο κορωνοϊός και είναι αυξημένες ακόμη περισσότερο, οπότε το τμήμα αιμοδοσίας μας απεύθυνε έκκληση αν μπορούμε να βοηθήσουμε εξτρά φέτος και αυτό σχεδιάζουμε να κάνουμε.

Ερ: Το διήμερο εφαρμόσατε κάποιους κανόνες, το βασικότερο ότι ο εθελοντής αιμοδότης έπρεπε να σας πάρει τηλέφωνο από νωρίς και να κλείσει κάποιο ραντεβού. Αυτό το τήρησαν οι εθελοντές αιμοδότες η δημιουργήθηκε πρόβλημα;

Απ: Με έκπληξη μου ομολογώ ότι τηρήθηκε πολύ περισσότερο απ` ότι περιμέναμε. Εμείς περιμέναμε ότι ο κόσμος θα αγνοούσε τη σχετική αυτή έκκληση αλλά υπήρχε πολύς κόσμος που το τήρησε και μας τηλέφωνο και ήταν πολύ θετικό αυτό, διότι τους τακτοποιήσαμε σε ένα αρκετά μεγάλο εύρος των διαθέσιμων χωρών μας . Οπότε δεν υπήρχε ο συνωστισμός. Μείναμε οπότε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου  πάνω σε αυτό το θέμα.

Ερ: Περισσότεροι αιμοδότες ήταν την Παρασκευή η το Σάββατο;

Απ: Κατά ένα μαγικό τρόπο ήταν μοιρασμένοι απόλυτα.  Αυτή η ισορροπία μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους για το μέλλον.

 

Διαβάστε επίσης