• 6 Μαΐου 2024,

Επαναλειτούργησαν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

 Επαναλειτούργησαν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Μετά από μία προετοιμασία που διήρκησε μία ολόκληρη εβδομάδα (την προηγούμενη εβδομάδα) επαναλειτούργησαν χθες οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας.

«Ακούγεται εύκολο αλλά είναι δύσκολο» είπε χαρακτηριστικά στην Πρωινή ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φιλήμονας Ξουλογης. Έθεσε υπόψη μας διάφορα ειδικά ζητήματα που ανακύπτουν, τα οποία αντιμετωπίζονται όλα. Έχουν σχέση με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.  Θύμισε για παράδειγμα ότι λόγω της εφαρμογής του μέτρου της αδείας ειδικού σκοπού, προσωπικό που εργάζεται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απουσιάζει.

Έτσι αντικαθίστανται με την μετακίνηση στους παιδικούς σταθμούς εργαζομένων στα ΚΑΠΗ.

Τα οποία παραμένουν κλειστά. «Και τα ΚΑΠΗ πρέπει να ανοίξουν» είπε εκφράζοντας προσωπική άποψη ο Φιλήμονας Ξουλόγης. Η άποψη του στηρίζεται στο ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν είναι σπίτι τους και κυκλοφορούν κανονικά.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί επαναλειτούργησαν χθες με την εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας.

Οι γονείς άφηναν τα παιδιά στην είσοδο κάθε παιδικού σταθμού. Εκεί τα περίμενε το προσωπικό. Μετρούσε τη θερμοκρασία τους και στη συνέχεια τα συνόδευε στο εσωτερικό των δημοτικών παιδικών σταθμών. Το προσωπικό των παιδικών σταθμών μετρούσε τη θερμοκρασία του δύο και τρεις φορές την ίδια ημέρα! Ακόμη κι αν χθες τα παιδιά ήταν λίγα, με τον καιρό -διατυπώνει πρόβλεψη ο Φιλήμονας Ξουλόγης-  θα αυξηθούν. Για τους μήνες που δεν λειτούργησαν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν θα υπάρξει χρέωση τροφείων.

Προβλέπεται διαδικασία επιστροφής των χρημάτων ή συμψηφισμού αυτών. Ο Φιλήμονας Ξουλόγης είπε επίσης στην Πρωινή ότι το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών επικοινώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τους γονείς όλων των παιδιών. Διαπίστωσε ότι κάποια παιδιά δεν θα εμφανιστούν φέτος μέχρι το τέλος Ιουλίου στους σταθμούς. Αυτό θα γίνει- είπε- επειδή οι γονείς τους φοβούνται τον κορωνοϊό. Γεγονός που έχει σχέση με το ότι οι οικογένειες αυτές φιλοξενούν ηλικιωμένα άτομα στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης