Προσωπικό και οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στον Έβρο

 Προσωπικό και οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στον Έβρο

Ο Λευτέρης Θεοτόκης είναι γενικός γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας.

Μίλησε στην Πρωινή για τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη και τον υπόλοιπο νομό μετά την καραντίνα κι ήταν ιδιαίτερα συγκεκριμένος για τις δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας που μετακινούνται σε άλλους νομούς για να εξυπηρετήσουν ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσο κι αν αυτό είναι απαραίτητο ειδικά στην περίπτωση των μέτρων στον Έβρο, διαπιστώνεται αποδυνάμωση του προσωπικού της αστυνομίας στο νομό Καβάλας την στιγμή που το προσωπικό ενώ θα έπρεπε δεν αυξάνεται και δεν ενισχύεται. Η Ένωση έχει κάνει πλήθος σχετικών ανακοινώσεων χωρίς αποτέλεσμα.

Η περίοδος της καραντίνας είπε στην εφημερίδα μας,  ήταν μία περίοδος με λογική μείωση των περιστατικών και της εγκληματικότητας σε όλο το νομό. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες δεν υπήρχε καθόλου κίνηση. « Η εγκληματικότητα μειώθηκε και οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στα μέτρα. Οι παραβάσεις μη τήρησης αυτών ήταν γενικά λίγες. Η εντύπωση που έχουμε σχηματίσει είναι ότι η κοινωνία πειθάρχησε» συνέχισε ο κ. Θεοτόκης.

Σύμφωνα με τις απόψεις του αυτή τη στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ενισχύει τα μέτρα στα σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο, έχοντας διαθέσει 36 άτομα. Άλλο προσωπικό της Διεύθυνσης Καβάλας εργάζεται στα νησιά, πάλι για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Προσωπικό μετακινείται από την Καβάλα στους αλλοδαπούς που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας του Παρανεστίου ενώ οκτώ οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ενισχύουν τα μέτρα στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Θεοτόκη το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας προέρχεται από μία μεγάλη περίοδο απαγόρευσης αδειών.  Όπως εξήγησε οι αστυνομικοί που κάνουν χρήση άδειας περνούν οι μέρες από την άδεια του προηγούμενου έτους! δηλαδή του 2019. Για το τι θα γίνει στην περιοχή μας το τουριστικό καλοκαίρι που ξεκίνησε, ο Λευτέρης Θεοτόκης υιοθετεί μία φράση που συνήθως ακούμε αυτή την περίοδο. Κάνει λόγο για αχαρτογράφητα καλοκαιρινά ύδατα.

 

Διαβάστε επίσης