• 9 Μαΐου 2024,

Εθελοντική δράση συλλόγων στο δάσος των Πεντακοσίων και στο Κοκκινόχωμα (φωτογραφίες)

 Εθελοντική δράση συλλόγων στο δάσος των Πεντακοσίων και στο Κοκκινόχωμα (φωτογραφίες)

Με την ευκαιρία της σημερινής ηλιόλουστης Κυριακής πολίτες, μέλη και φίλοι δύο τοπικών συλλόγων, με εθελοντική εργασία έκαναν πιο όμορφους χώρους πλησίον των περιοχών που ζουν. Ο σύλλογος Αγίας Βαρβάρας – Πεντακοσίων καθάρισε το δάσος των Πεντακοσίων. Ο σύλλογος του Κοκκινοχώματος ασχολήθηκε με πλατεία στο ίδιο χωριό.

Ο σύλλογος των Πεντακοσίων αναφέρει: “Αφού δε χορεύουμε είπαμε να ομορφαίνουμε το “σπίτι” του συλλόγου μας. Το δασάκι μας ,που σ’ αυτή την περίοδο της πανδημίας φιλοξενεί ακόμη περισσότερα παιδιά και μεγάλους λόγω των μέτρων! Μετά από το κούρεμα και την καθαριότητα που έκανε το συνεργείο του Δήμου Καβάλας και προκειμένου να βοηθήσουμε στη διατήρηση αυτών, ανέλαβε δράση το δυναμικό του συλλόγου μας! Ευχαριστούμε τα μέλη μας από καρδιάς! Αυτό ήταν μόνο το ξεκίνημα για ένα ανανεωμένο δάσος που αποτελεί μια όαση μέσα στην πόλη! Ακολουθεί η συνέχεια”

 

Από τον Μορφωτικό Σύλλογο του Κοκκινοχώματος γνωστοποιήθηκε ότι: “Η Πλατεία Γενοκτονίας ,καθαρίστηκε και απέκτησε λίγο χρώμα για να υποδεχτούμε την άνοιξη. Θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε και να διορθώνουμε την πλατεία. Θερμή παράκληση, εκτός από πάρκο αναψυχής αποτελεί και πάρκο μνήμης, ανεξαρτήτως αυτού όμως, είναι ντροπή και ασέβεια να αφήνετε τα κατοικίδια σας να κάνουν την ανάγκη τους την στιγμή που προσπαθούμε να το κρατήσουμε καθαρό. Ευχαριστούμε τον Βασίλη Βουζουλίδη για το χώμα που μας διέθεσε”.

Διαβάστε επίσης