Ετοιμάζονται δύο δομές πρωτοβάθμιας υγείαςΤη Δήμαρχο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο της ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Μακεδονίας Θράκης κ. Στράτος Πλωμαρίτης. Έθεσε υπόψη της την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία στην πόλη της Καβάλας δύο δομών (μονάδων) πρωτοβάθμιας υγείας. Μία ανατολικά και μία δυτικά στην Καβάλα. Ζήτησε τη βοήθεια της ως προς τους χώρους που θα χρειαστούν για τις δύο δομές. Κατά πληροφορίες εξετάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου (απέναντι από την είσοδο της ΧΧ Μεραρχίας), το γυάλινο κτίριο του κάτω Νοσοκομείου. Πρόταση της Δημάρχου αφορά διαθέσιμο χώρο στο ΚΑΠΗ του Αγίου Λουκά.  Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό κάθε δομή θα έχει 12 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων γιατρούς- νοσηλευτές- διοικητικούς κτλ.

Ο κ. Πλωμαρίτης υποστήριξε χθες στη Δήμαρχο ότι συμφωνεί με την πρόταση το Νοσοκομείο Καβάλας να χαρακτηριστεί περιφερειακό. Την ιδέα αποδέχεται κι υποστηρίζει και η κ. Τσανάκα. Ο παρόντας στη συνάντηση, υποδιοικητής του Νοσοκομείου Μ. Θανόγλου δήλωσε ότι η διαβούλευση για το θέμα έχει ολοκληρωθεί κι έτσι πολύ σύντομα το αίτημα θα επισημοποιηθεί αφού θα λάβει έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.


MANBIZ
eXTReMe Tracker