Ετοιμάζεται παρέμβαση- μικρό τεχνικό έργο- στην κεντρική πλατεία

 Ετοιμάζεται παρέμβαση- μικρό τεχνικό έργο-  στην κεντρική πλατεία

Μέσω του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ πληροφορηθήκαμε χθες την κινητικότητα που εξελίσσεται στη δημαρχείο για μία πρώτη μικρή παρέμβαση που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Στη διάρκεια της συζητήσεως γνωστοποιήθηκε η ενέργεια του δήμου Καβάλας προς δύο κατευθύνσεις. Να εγκριθεί και να εκτελεστεί μια πρώτη παρέμβαση στην κεντρική πλατεία κι επίσης να απομακρυνθεί μετά από κατεδάφιση το κυλικείο που υπάρχει στο κέντρο της.

Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη εξήγησε ότι προσφάτως εγκρίθηκε πρόταση αρχιτεκτόνων για μια παρέμβασης μικρής εκτάσεως στην κεντρική πλατεία. Άφησε να εννοηθεί πως το έργο ωριμάζει και θα εκτελεστεί γρήγορα. Σύμφωνα με την κ. Δρακονάκη εδώ κι επτά μήνες ο δήμος Καβάλας παλεύει με τη γραφειοκρατία προκειμένου να ξηλώσει και ν’ απομακρύνει το κυλικείο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, που εδώ και καιρό έχει πάψει να λειτουργεί.

Σχετικά με τη δράση Ρομά στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος έλαβε μέρος στη συζήτηση, σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να απευθυνθεί στο δημόσιο, στην πολιτεία, ζητώντας τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών. Κατά την άποψη του κ. Σιμιτσή υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος τον οποίον μάλιστα και περιέγραψε σε γενικές γραμμές.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη που σχολίασε την πρόταση του κ. Σιμιτσή φάνηκε να υποστηρίζει ότι ενώ ο δήμος Καβάλας την αποδέχθηκε και προσπάθησε να την εφαρμόσει, δυστυχώς σκόνταψε και πάλι σε γραφειοκρατικά προβλήματα. Ύστερα από όλα τα προαναφερόμενα, γίνεται αντιληπτό ότι ο δήμος θα αλλάξει κάποια πράγματα στην κεντρική πλατεία, χωρίς να προχωρήσει σε σημαντικές κι ακριβές αλλαγές.

Κατά τα λοιπά, προχωρά το σχέδιό του έστω και πολύ αργά για ένα διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, μέσω του οποίου θα προκύψει μια νέα πρόταση – προσέγγιση με στόχο μια εντελώς διαφορετική πλατεία Ελευθερίας. Η υφιστάμενη κατάσταση ισχύει στην πλατεία από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν ολοκληρώθηκε έργο του τότε δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη.

Διαβάστε επίσης