• 3 Μαΐου 2024,

Έτοιμη η αγορά για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

 Έτοιμη η αγορά για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Στις ενδιάμεσες εκπτώσεις που άρχισαν χθες, συνεχίζονται ως τα μέσα του μήνα, μετέθεσε τις ελπίδες της η τοπική αγορά όσον αφορά την επιστροφή της σε ικανοποιητική κίνηση και τζίρους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης υποστήριξε – μιλώντας στην Πρωινή- ότι «… για την πασχαλινή περίοδο περιμέναμε κάτι άλλο αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα». Εξήγησε ότι οι καταναλωτές πρώτα πλήρωσαν τις βασικές τους υποχρεώσεις, στη συνέχεια έκαναν τις αγορές τους. Κατά τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κίνηση υπήρξε στις βασικές πασχαλινές αγορές και μόνο τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο στην υπόλοιπη αγορά.

«Περιμένουμε κίνηση τις 15 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων» είπε ο κ. Λεμονίδης. Μια εξ αυτών είναι η 10η Μάη, μέρα της εκδήλωσης της «Λευκής Νύχτας». Σημειώνουμε ότι την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Τα περισσότερα από τις 11 το πρωί έως το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου παραδέχεται ότι τις προηγούμενες μέρες κινήθηκαν στην αγορά τουρίστες. Τους περιγράφει Βαλκάνιους που όπως σημειώνει «… ήρθαν και ξόδεψαν και στην αγορά και στην εστίαση». Το συγκεκριμένο θετικό μήνυμα ίσως είναι αυτό που «βγάζει» μια συγκεκριμένη αισιοδοξία για το υπόλοιπο της Θερινής περιόδου. Πάντως αν και οι αργίες τέλειωσαν, ξένοι επισκέπτες κινούνταν στην Καβάλα ακόμη και χθες.

Διαβάστε επίσης