Έτοιμοι για παραλία και αυτό το Σαββατοκύριακο ….

 Έτοιμοι για παραλία και  αυτό το Σαββατοκύριακο ….

Για πολλούς αυτότο Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκίνησε θα είναι το τελευταίο που θα φορέσουν την παντόφλα με το δίχαλο και θα τραβήξουν προς κάποια παραλία.

Ο Σεπτέβρης νομίζω οτι φεύγει με τον καλύτερο τρόπο προσφέροντας μας τις καλύτερες θάλασσες για τα καλύτερα μπάνια.

Είναι σίγουρο οτι και αυτό το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή θα την περάσουμε σε κάποια παραλία γιατί θα μας το επιτρέψει ο καιρός.

Για την Κυριακή η πρόβλεψη της ΕΜΥ είναι 31 βαθμοί κελσίου.

Μπορεί να πέσει απο τηγν Τρίτη την ερχόμενη όπως λένε όλοι αλλά μην περιμένετε και τίποτα το τρομερό.

Θα πέσει μαζί με την θερμοκρασία και καμμιά βροχούλα και αμέσως θα αλλάξει η θερμοκρασία της θάλασσας που θα μας βάλει σε άλλες διαδικασίες.

Λόγω της αστάθειας κυρίως του καιρού και κάποιων φαινομένων καιρικών που έρχονται απο Δευτέρα κάνουν αυτό το Σαββατοκύτιακο να μοιάζει με το Σαββατοκύριακο του αποχαιρετισμού όσο αφορά το καλοκαίρι του 2018.

Γεροί να είμαστε και να ζήσουμε το επόμενο που έρχεται και θα είναι το πρώτο καλοκαίρι εκτός ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

 

Βέβαια το Σάββατο έχουμε και το Night City Run που θα ζωντανέψει το κέντρο τη πόλης αφού απο τους συμμετέχοντες που θα κατακλίσουν την κεντρική πλατεία της Καβάλας θα υπάρχουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική και διάφορα χάπενιγκ.

Κανείς δεν περίμενε ότι πρίν απο 5 χρόνια που ξεκινούσε αυτός ο αγώνας δρόμου θα έφτανε να είναι σήμερα ένας απο τους πιο δυνατούς θεσμούς για την πόλη και θα έπαιρνε τέτοια έκταση με τόσο μεγάλη ανταπόκριση και τόσες πολλές συμμετοχές.

Έχω την εντύπωση οτι πέρα της καλής οργάνωσης του αγώνα δύο διαδρομών παίζει ρόλο οτι αυτά τα χρόνια είναι και τα χρόνια που το Running έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και στην καθημερινότητα μας και κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους.

Άνθρωποι που δεν είχανε τρέξει ποτέ στην ζωή τους έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών έχουνε αλλάξει συνήθειες αφού έχουν φορέσει τα αθλητικά τους παπούτσια και έχουν βγεί στο δρόμο για τρέξιμο βάζοντας την ζωή τους σε ένα άλλο κάδρο αυτό της άθλησης και της υγιεινής διατροφής αφού το ένα φέρνει το άλλο.

Αυτος λοιπόν ο αγώνας έρχεται να τονώσει όλο αυτό το νέο τρόπο ζωής που είναι αλήθεια οτι έχουν υιοθετήσει πάρα πολλοί Καβαλιώτες και έχουν φέρει πραγματικά τα πάνω κάτω στην προσωπική τους ζωή.

Το τρέξιμο δεν είναι απλά ένας τρόπος διαφυγής απο τις σκοτούρες και τα προβλήματα αλλά τρόπος ζωής που επηρεάζει όλες τις καθημερινές μας συνήθειες απο τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες.

 

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταργηθεί το συντιβάνι στην κεντρική πλατεία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εστία μόλυνσης αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και αν αυτό συμβεί θα είναι μόνο για μερικές ημέρες το πολύ εβδομάδες.

Η διοίκηση του Δήμου μάλλον σε αυτό το θέμα ακολουθεί την τακτική πονάει κεφάλι , κόβω κεφάλι αφού δεν είναι λύση η κατάργηση του αφού δεν μπορούμε να το λειτουργήσουμε σωστά.

Αντί να το καταργήσουν θα έπρεπε να κοιτάξουν και να βρούνε τρόπους να το λειτουργήσουν σωστά έτσι ώστε να γίνει το καμάρι της πλατείας μας όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις που τα συντριβάνια είναι σημείο αναφοράς.

 

Και το ξενοδοχείο Porτo Palio στο Παληό και το ΑΚΤΙ που φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε υπο νέα διεύθυνση θέλουν κάποια στιγμή να καταφέρουν να λειτουργούν όλο το χρόνο και οχι μόνο στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Πιο κοντά στο στόχο αυτό νομίζω οτι βρίσκεται το Porto Palio που τα τελευταία χρόνια έχει κάνεις πάρα πολλές προσθήκες και επενδύσεις σε ένα ξενοδοχείο που αποτελεί κόσμημα οχι μόνο για το Παληό αλλά για ολη την περιοχή.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης