• 25 Απριλίου 2024,

Έτσι ελέγχουν τις γέφυρες στην Ευρώπη !

 Έτσι ελέγχουν τις γέφυρες στην Ευρώπη !

Για να καταλάβετε πόσο πίσω μας είμαστε ως χώρα σας δημοσιεύουμε σήμερα μία φώτο με κάποιους καθιερωμένους ελέγχους που γίνονται στα προηγμένα Ευρωπαϊκά κράτη σε γέφυρες παρόμοιες με την δική μας.

Διότι στις χώρες αυτές ο μηχανισμός ο κρατικός λειτουργεί εκ των προτέρων και οχι εκ των υστέρων όπως συνηθίζεται να γίνεται στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα “αν δεν τρέξει αίμα “ δεν γίνεται τίποτα.

Όλα αφήνονται στην τύχη τους και η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο.

Σε καμμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα η γέφυρα που έπεσε στην Καβάλα δεν θα έπεφτε, γιατί δεν θα την αφήνανε να πέσει, αφού  θα είχανε προλάβει σίγουρα μία τέτοια άσχημη εξέλιξη αλλά και να γινόταν, μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, θα την είχανε αντικαταστήσει.

Εδώ στην Ελλάδα έπεσε η γέφυρα και αντί να δούμε πως θα την διορθώσουμε ή θα την αντικαταστήσουμε μαλώναμε επί μήνες για ποιανού υποχρέωση  ήταν η συντήρηση της.

Και αφού βρήκαμε την άκρη αυτή αρχίσαμε μετά να ψάχνουμε την άκρη της μελέτης προκειμένου να βρούμε ποιά λύση είναι η καλύτερη.

Και αν την βρούμε και αυτή την άκρη μετά θα μας μείνει η άκρη της κατασκευής που θα είναι και η πιο δύσκολη.

Σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι δεν θα έχει γίνει τίποτα και σίγουρα θα αναζητηθούν λύσεις πιο απλές και εύκολες.

Τα γνωστά μισά και μισοκούτελα !

 

Η νέα επικαιροποιημένη πρόβλεψη της ΕΜΥ στέλνει ένα μήνυμα άκρως ανοιξιάτικο αφού η αστάθεια περιορίζεται αρκετά και οι βροχές σταματάνε.

Η πρόβλεψη για αυτή την εβδομάδα είναι πολύ καλή με ελάχιστες έως καθόλου βροχές.

Μακάρι γιατί σαπίσαμε.

Για τις άγιες ημέρες τώρα του ΠΑΣΧΑ οι προβλέψεις είναι καλές και μιλάνε όχι μόνο για καλό καιρό με ηλιοφάνεια αλλά και πολύ καλές θερμοκρασίες.

 

Το σήριαλ του ξαφνικού γάμου του Βασίλη Κικίλια με την Τζένη θα γίνει τον Ιούνιο σε ένα εκκλησάκι του Λυκαβητού.

Το εκ­κλη­σά­κι αυ­τό εί­ναι μέ­ρος προ­σευ­χής και για τους δύ­ο και το ε­πι­σκέ­πτο­νται πο­λύ συ­χνά.

Η η­με­ρο­μη­νί­α δεν έ­χει κλεί­σει ­ αφού το ζευγάρι  φέρεται να έχει αποφασίσει να δεθεί με τα δεσμά του γάμου μέσα στο τριήμερο του Α­γί­ου Πνεύ­μα­τος. Αν και αρ­χι­κά εί­χε προ­γραμ­μα­τι­στεί το μυ­στή­ριο να γί­νει σε κλει­στό κύ­κλο, με λί­γους φί­λους, τα κύ­μα­τα α­γά­πης που δέ­χτη­κε το ζευ­γά­ρι α­μέ­σως με­τά την α­ναγ­γε­λί­α το έ­κα­ναν να αρ­χί­σει να σκέ­φτε­ται πως ί­σως τε­λι­κά οι προ­σκλή­σεις θα πρέ­πει να εί­ναι πε­ρισ­σό­τε­ρες.

Εγώ είμαι υπέρ του ανοιχτού γάμου με παρανυφάκια και τα τρία παιδιά της Τζένης απο τον γάμο της με τον Πέτρο Κωστόπουλο αλλά και τον ίδιο τον Πέτρο Κωστόπουλο που φαίνεται οτι δυσκολεύεται να το χωνέψει αν και αυτό που θέλει να περάσει προς τα έξω είναι οτι δεν τρέχει τίποτα.

Τρέχει και παρατρέχει αλλά που να το πει.

 

Την ολοκληρωτική αποδέσμευση απο το ΔΝΤ θέλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζοντας να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος των δανείων της προς αυτό.

Η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει αυτή την κίνηση την οποία χαρακτηρίζει δίκαιη ενώ αναφέρει με νόημα ότι στο παρελθόν το ίδιο είχανε κάνει και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο μιας προσπάθειας η κυβέρνηση να αποφύγει μετά την μείωση των συντάξεων και την μείωση του αφορολόγητου κάτι που είναι επίσης εφικτό.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα θέλει να πάει στις εκλογές τις βουλευτικές με “όπλα” την αποφυγή μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου , τις 120 δόσεις προς ταμεία , εφορία και την τροχιά ανάπτυξης στην οποία έχει βάλει και καλά την χώρα.

Πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ οτι η διαφορά απο την πρώτη Νέα Δημοκρατία είναι αναστρέψιμη και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της κούρσας να κόψει πρώτος το νήμα.

Είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και αυτό θα κάνουν.

 

Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και αυτή την εβδομάδα που σύμφωνα και με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός βελτιώνεται και τα φαινόμενα περιορίζονται.

Είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας και είμαστε αποφασισμένοι να τα ζήσουμε και αυτά.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα με καλή ψυχολογία γιατί όπως λέει και ο φίλος μου ο Κωστάκης είμαστε παίκτες ψυχολογίας και καταλαβαίνετε τι σημασία έχει για όλους εμάς η καλή ψυχολογία.

Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης