• 18 Απριλίου 2024,

Έτσι εξιχνίασε το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη η Τροχαία Καβάλας

 Έτσι εξιχνίασε το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη η Τροχαία Καβάλας

Το απόγευμα της Τρίτης (προχθές) ολοκληρώθηκε στο τμήμα Τροχαίας Καβάλας η εντατική έρευνα για τις συνθήκες τραυματισμού της 61χρονης συνταξιούχου νοσηλεύτριας σε τροχαίο με εγκατάλειψη στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό (αυτό έγινε το πρωί του Σαββάτου 13 Μαρτίου) η άτυχη γυναίκα πέθανε κι ενώ νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Το τροχαίο εξιχνιάστηκε αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο να γίνει. Χρειάστηκαν μέρες σκληρής δουλειάς σε μια διαδικασία που το τμήμα Τροχαίας Καβάλας δεν είχε ξανακάνει. Έπρεπε να βρει στοιχεία μέσω οπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής μιας και άλλες μαρτυρίες δεν υπήρχαν. Όλα ξεκίνησαν από το μηδέν.

Κι όπως έλεγαν στην Τροχαία «… σε κάθε άλλη περίπτωση, πολύ πιο απλή, μας τηλεφωνούν και μας δίνουν πληροφορίες. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε κανένα στοιχείο από πολίτη». Ήταν τόσο δύσκολο το θέμα που υπήρξαν ακόμη και σκέψεις να μην έγινε καν τροχαίο και η άτυχη γυναίκα να έπεσε στο οδόστρωμα μόνη της ή για άλλο λόγο. Ως που το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται.

Η Τροχαία ζήτησε και είχε «εξωτερική» βοήθεια προκειμένου γρήγορα να γίνει καλή επεξεργασία του οπτικού υλικού που είχε στη διάθεση της. Για καλή της τύχη υπήρχε κάμερα στην περιοχή. Όχι εκεί που έγινε το περιστατικό αλλά αρκετά κοντά. «Μάζεψε» επίσης υλικό από κάμερες καταστημάτων, καταστήματα σε απόσταση από το σημείο που βρέθηκε η τραυματισμένη γυναίκα.

Η πρώτη επιτυχία αφορούσε τον εντοπισμό ενός λευκού μικρού φορτηγού, το οποίο φαίνονταν να πέρασε τελευταίο από το δρόμο ως προς την πιθανή ώρα του περιστατικού. Ο οδηγός και ο επιβάτης του βρέθηκαν με καθυστέρηση αφού δεν ήταν κάτοικοι Καβάλας. Αυτοί αναφέρθηκαν πρώτη φορά σε ένα δίκυκλο που κινούνταν αντίθετα, το είδαν να πλησιάζει την περιοχή του ατυχήματος κι αφού το φορτηγό είχε περάσει από αυτήν.

Στο οπτικό υλικό των καμερών φαίνονταν μόνο σκιά του δικύκλου! Οι δε άνθρωποι του φορτηγού ήταν κι αυτοί μπερδεμένοι.

Ο ένας έλεγε ότι στο δίκυκλο ήταν μόνο ο οδηγός, ο άλλος επέμενε ότι υπήρχε και επιβάτης. Πάντως με αυτές τις μαρτυρίες οι έρευνες έγιναν πιο συγκεκριμένες. Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας και παρά τη… σκιά, το δίκυκλο εντοπίστηκε. Μεσολάβησε μπόλικο ψάξιμο. Την Τρίτη ο οδηγός φέρεται να παραδέχθηκε το ότι αυτός παρέσυρε την άτυχη γυναίκα.

Λέγεται ότι αφού το δίκυκλο την έριξε στην άσφαλτο, αυτό έκανε ελιγμούς για να αποφύγει την πτώση του. Οδηγός και επιβάτης σταμάτησαν σε μικρή απόσταση από την πεσμένη γυναίκα. Στη συνέχεια λέγεται ότι προτίμησαν να φύγουν!

Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δεν συνελήφθη κανείς εκ των δύο. Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο προς τη δικαιοσύνη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο διοικητή της Τροχαίας κ. Βασίλη Τσομπάνογλου (φωτογραφία) και στο προσωπικό του ίδιου τμήματος. Επέμεναν, δεν απογοητεύτηκαν όταν δεν προέκυπταν καθόλου στοιχεία και στο τέλος δικαιώθηκαν. Η προσπάθεια τους υποστηρίχθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Γιάννη Καραμανλή.

Διαβάστε επίσης