Έτσι θέλουμε τα καλοκαίρια μας …

 Έτσι θέλουμε τα καλοκαίρια μας …

Υπάρχει το καλοκαίρι με τους απεγωνσμένους ανθρώπους να προσπαθούν να ξεφύγουν απο την λαίλαπα της φωτιάς στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής και υπάρχει και το καλοκαίρι πάνω στην αιώρα που είναι αλήθεια οτι μας έχουν λείψει γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε τα δικά μας !

Έχουμε τα μνημόνια μας , έχουμε την ανοργανωσιά μας , έχουμε τα ψυχολογικά μας και τις αυπνίες μας.

Έχουμε βαρεθεί τις σκοτούρες , τα μαράζια και τους καυμούς και θέλουμε επιτέλους να ζήσουμε ένα καλοκαίρι όπως μας αξίζει σε μια χώρα που έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές ότι είναι καλοκαιρινή και δεν της πάει ο χειμώνας γιατί δεν έχει και τα μέσα να αντιμετωπίσει τις ακραίες καταστάσεις του.

Το καλοκαίρι είναι όλα πιο εύκολα γιατί είναι πιο εύκολη αυτή η περίοδος αν εξαιρέσεις τις πυρκαγιές που έρχονται να μας θυμίσουν πόσο ανοργάνωτη είναι αυτή η χώρα και πόσες ελλείψεις – αδυναμίες  έχει ο κρατικός μηχανισμός.

Εδώ ρε παιδιά δεν μπορούμε να κάνουμε έναν απλό ψεκασμό για τα κουνούπια που κάνουν στην κυριολεξία πάρτι κάθε μέρα και μας αναγκάζουν να τρέχουμε να κρυφτούμε απο τις μαζικές τους επιθέσεις.

Είναι μετά απο πολλά καλοκαίρια το πρώτο καλοκαίρι που το πρόβλημα με τα κουνούπια είναι πολύ σοβαρό και γίνεται ακόμα σοβαρότερο λόγω του οτι δεν μπορούμε να το αντιετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Είμαστε σίγουροι οτι φέτος το καλοκαίρι έχει γίνει ρεκόρ κατανάλωσης σε εντομοαπωθητικά που απλά τρομάζουν τα κουνούπια που είναι πλέον άτρωτα και δεν παίρνουν εύκολα χαμπάρι.

Σε όλες τις περιοχές του Νομού το πρόβλημα είναι έντονο και δεν μας λέει τίποτα το γεγονός οτι οι καλοκαιρινές μπόρες επιδεινώσανε το πρόβλημα.

Βροχές είχαμε και άλλες φορές αλλά τα κουνούπια τα είχαμε τακτοποιημένα απο νωρίς.

Φέτος η κατάσταση ξέφυγε απο νωρίς και τώρα απλά παρακολουθούμε τις επιθέσεις τους.

Απο τις 10 το πρωί αρχίζουν οι επιδρομές και τελειώνουν αργά το βράδυ.

 

Μόνο αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που μας έρχονται απο το στρατόπεδο του ΑΟΚ με τον Παύλο Δερμιτζάκη σε τεχνικό επίπεδο να ηγείται αυτής της νέας προσπάθειας που όλοι θέλουμε , πιστεύουμε , ευελπιστούμε οτι θα οδηγήσει στην αλλαγή κατηγορίας μετά απο αρκετά χρόνια στην μίζερη Γ’ Εθνική που σε πρώτη φάση καταπίνει και σε δεύτερη εξαφανίζει τις ομάδες.

Η προσπάθεια που γίνεται με τους ανθρώπους που μπήκανε και στον Ερασιτέχνη είναι πολύ σοβαρή και γίνεται απο το 0.

Αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και γεμίζει με ελπίδες όλους όσους αγαπούν αυτή την ομάδα και θέλουν κάποια στιγμή να δούνε σε μία επαγγλεματική κατηγορία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Ξενοδόχών Καβάλας  το πρώτο εξάμηνο  του έτους έχουμε αύξηση των διανυκτερεύσεων με του Βούλγαρους να οδηγούν την κούρσα και τους Τούρκους να είναι στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Στην θέση Νο3 οι Ρουμάνοι και στην θέση Νο4 οι Γερμανοί.

Φαίνεται οτι το πρώτο εξάμηνο πήγαμε σχετικά καλά και αυτό που μένει είναι να δούμε πως θα κλείσει η χρονιά με τα στοιχεία του δεύτερο εξαμήνου αφού όποια παράπονα υπάρχουν είναι απο τον Ιούνιο και μετά.

 

Παλιά η διοίκηση του Κωστή Σιμιτσή μέσα στο κατακαλόκαιρο έβγαζε υδροφόρες και πότιζε τις πικροδάφνες που υπάρχουν στην νησίδα του δρόμου απο την Καλαμίτσα μέχρι και την Τόσκα.

Η Τσανάκα έχει επιλέξει αντί για το πότισμα το κλάδεμα που είναι προτιμότερο αφού είναι γνωστό οτι η πικροδάφνη δεν χρειάζεται νερό και για τον λόγο αυτό την προτιμούν στους δρόμους και στις νησίδες που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτής της εντατικής φροντίδας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Ερχεται ζέστη , να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 54 !

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης