Euromedica- Λυδία: Λειτουργεί τον Σεπτέμβρη

 Euromedica- Λυδία: Λειτουργεί τον Σεπτέμβρη

Με μεγάλη καθυστέρηση που οφείλονταν σε πολλούς και διάφορους λόγους, ετοιμάζεται να λειτουργήσει από την 1η Σεπτέμβρη το κέντρο αποθεραπείας αποκατάστασης της Euromedica «Λυδία». Βρίσκεται στον Αμυγδαλεώνα, μπορεί να φιλοξενεί έως και 80 άτομα. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι περισσότερες από 50. Χθες η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ χορήγησε στην εταιρία άδεια λειτουργίας ενώ τον περασμένο Απρίλιο εκδόθηκε η απαραίτητη άδεια ίδρυσης.

Άδεια λειτουργίας στην Εuromedica – Λυδία

Το φιλόδοξο έργο της Εuromedica ξεκίνησε στον Αμυγδαλεώνα στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας. Για διάφορους λόγους, όχι μόνο γραφειοκρατικούς, η ολοκλήρωσή του καθυστέρησε αρκετά, αλλά τώρα το κέντρο αποθεραπείας «Λυδία», εξασφάλισε άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τον δε περασμένο Απρίλιο, άδεια ίδρυσης. Όλα δείχνουν ότι επίκειται η λειτουργία της «Λυδίας» από την 1η του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για κέντρο αποθεραπείας αποκατάστασης, μια κλειστή μονάδα νοσηλείας, δυναμικότητας 80 κλινών, της εταιρίας Euromedica – Λυδία Α.Ε.

Το μεγάλο ακίνητο βρίσκεται στην τοπική ενότητα του Αμυγδαλεώνα, πίσω ακριβώς από το κατάστημα «Τζάμπο». Είναι συνέχεια των δραστηριοτήτων της Euromedica οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Με απόφαση που υπέγραψε χθες η Διευθύντρια της γενική διεύθυνσης δημόσιας υγείας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χορηγείται η πολυπόθητη άδεια λειτουργίας στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, μετά από αίτηση της εταιρίας στις 4 Αυγούστου και πρακτικό σύμφωνο για την χορήγηση της άδειας, 10 Αυγούστου, της αρμόδιας επιτροπής για τη χορήγηση αδειών, ίδρυσης και λειτουργίας κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες όταν η μονάδα γεμίσει θα μπορεί ν΄ απασχολεί προσωπικό έως και 80 άτομα.

Επειδή απ΄ την άνοιξη φαίνονταν ότι πλησιάζει η ώρα της λειτουργίας της μονάδας, πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της εταιρίας διαγωνισμός, για την ανάληψη έργων στο κέντρο, όπως για παράδειγμα η καθαριότητα και ο ιματισμός, η σίτιση των νοσηλευομένων, η μίσθωση κυλικείου, η φύλαξη του κέντρου, η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων, η άρδευση και η συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου.

Διαβάστε επίσης