Εξελίξεις σε Καβάλα – Αθήνα: Ακτή Καλαμίτσα, Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα

 Εξελίξεις σε Καβάλα – Αθήνα: Ακτή Καλαμίτσα, Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις αν και είναι πολύ πιθανό πρόταση για τους χώρους του αεροδρομίου να έχει καταθέσει η γνωστή σχολή πιλότων Egnatia Aviation. Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα υπάρξει οριστικό αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει και δεύτερη φάση όπου οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά.

Χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την οριστική πρόταση της ΕΤΑΔ προς το Δήμο Καβάλας σχετικά με την ακτή της Καλαμίτσας. Προτείνεται ο Δήμος Καβάλας να αναλάβει την ακτή για χρονικό διάστημα αρκετών επόμενων ετών.

Η συμφωνία φέρεται να προβλέπει ότι τα έσοδα θα μοιράζονται 50-50 μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της ΕΤΑΔ. Τα έσοδα αυτά θα προέρχονται από τα ενοίκια των καταστημάτων, διαδικασία εκμίσθωσης των οποίων θα κάνει ο Δήμος Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας κατά την ίδια προτεινόμενη συμφωνία αναλαμβάνει τη συντήρηση των εγκαταστάσεων της παραλίας αλλά και το κόστος των ναυαγοσωστών το Καλοκαίρι. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πόσα και ποια καταστήματα θα νοικιαστούν και δεν έχει υπολογιστεί πόσα χρήματα θα μπορεί να εισπράττει ο Δήμος Καβάλας.

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων φέρονται να έλαβαν αντίγραφο της πρότασης, την οποία θα μελετήσουν και θα εκφράσουν γνώμη. Την τελική απόφαση για την Καλαμίτσα θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση της ΕΤΑΔ είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με το Δήμο Καβάλας από την περασμένη Άνοιξη και μετά.

Διαβάστε επίσης