• 23 Μαΐου 2024,

Exit polls ή exit patatas ;

 Exit polls ή exit patatas ;

Αναρωτιέμαι την Κυριακή που μας έρχεται πως θα βγούνε απο τα κανάλια οι ίδιοι άνθρωποι που βγήκανε και την Κυριακή που μας πέρασε λίγα λεπτά αφού κλείσανε οι κάλπες για να μας δώσουν τα αποτελέσματα των exit polls;
Και το γράφω αυτό γιατί πλέον τα exit polls έχουν καταντήσει exit patatas αφού σπάνια πέφτουν μέσα στα πραγματικά αποτελέσματα.
Προχθές για άλλη μια φορά μέσα σε λίγα χρόνια τα exit polls πέσανε έξω αφού τα ποσοστά που δώσανε στους μεγαλύτερους Δήμους και Περιφέρειες δεν είχανε καμμία σχέση με τα πραγματικά που προκύψανε μετά τις 10 το βράδυ.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραπλανήσουν τους πολιτικούς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που βιαστήκανε να βγούνε στα πάνελ των εκπομπών που ήταν σε εξέλιξη το απόγευμα της Κυριακής και να ζητήσουν και ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ αφού σύμφωνα με τα exit polls το κόμμα είχε σαρώσει στις Δημοτικές – Περιφερειακές κάτι που προεξοφλούσε και μια ανάλογη επιτυχία στις Ευρωεκλογές και έτσι προχωρήσανε στο επόμενο βήμα που είναι οι Εθνικές εκλογές.
Ολα αυτά μέχρι να αρχίσουν να έρχονται τα πραγματικά αποτελέσματα που περιέγραφαν μια διαφορετική εντελώς εικόνα που οδήγησε σε αναδίπλωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αφού στου μεγαλύτερους Δήμους και Περιφέρειες η μάχη θα συνεχιστεί και την δεύτερη Κυριακή αφού όλα είναι ανοιχτά.
Πάντως η τελευταία αστοχία των exit polls έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του Υπυοργείου Εσωτερικών που ζητά να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες απο τα αρμόδια μέλη του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκόπησης έτσι ώστε να εντοπιστούν τα λάθη και να μην επαναληφθούν την Κυριακή που μας έρχεται.
Διότι κάτι κάνουν λάθος ή υπολογίζουν κάτι λάθος αφού δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κόσμος απο τα εκλογικά τμήμα και να λέει ψέματα για το τι ψήφισε οδηγώντας σε λάθος αποτελέσματα των exit polls.
Πάντως την Κυριακή (κοντή γιορτή) θα είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με τα exit polls που θα μας δώσουν οι δημοσκόποι μόλις κλείσουν οι κάλπες.
Ο Ηλίας Νικολακόπουλος και οι δημοσκόποι που βγαίνουν σε άλλα κανάλια έχουν χάσει πάρα πολύ την εμπιστοσύνη του κόσμου που πλέον έχει απογοητευτεί απο τις αποκλίσεις αυτές στην πρόβλεψη του αποτελέσματος.
Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε καλοκαιρινά με θερμοκρασίες που μπορεί προς το τέλος της εβδομάδας να αγγίξουν και τους 30 βαθμούς.
Αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα ποσοστά αποχής αφού ο κόσμος θα προτιμήσει την παραλία απο την κάλπη.
Και αυτοί που θα αποφασίσουν να πάνε να ψηφίσουν θα πάνε με μαγιό και σαγιονάρα δίχαλο αφού η επόμενη στάση μετά το εκλογικό τμήμα θα είναι η παραλία.
Τώρα όσο αφορά τις Ευρωεκλογές σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 3 μονάδες μπροστά με τάση αυξητική κάτι που αναγκάζει τον Σαμαρά να αλλάξει τακτική αυτή την τελευταία εβδομάδα και να πάει στο σκληρό ρόκ με στόχο να μειώσει την διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Η σταθερή πρωτιά του Τσίπρα του Αλέξη που έχει ανέβει πάνω στο άλογο και περιμένει να ξεκινήσει την κούρσα έχει θορυβήσει το Μαξίμου που αναμένεται να λάβει μέτρα τις επόμενες ημέρες.
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ριμπολόβλεφ χώρισε και θα πληρώσε 4 δις Ελβετικά φράγκα.
Αυτός είναι χωρισμός.
Χωρίζεις και καθαρίζεις για μ δέκα ζωές και εσύ και τα δισέγγονα σου.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης