• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Αφήνουμε προσωρινά στην άκρη τα προεκλογικά και μετεκλογικά γεγονότα προκειμένου να ασχοληθούμε με μια είδηση που κακώς «πέρασε» στο ντούκου. Αναφέρεται στην αυξημένη συχνότητα των δρομολογίων των φέρι μποτ στην γραμμή της Κεραμωτής. Τα δρομολόγια από τώρα (μέσα Μάη) εκτελούνται κάθε μισή ώρα. Το γεγονός ξεσήκωσε τους επαγγελματίες της Κεραμωτής που διαμαρτυρήθηκαν σε τοπικό παράγοντα. «Οι επιβάτες δεν προλαβαίνουν να πιούν ούτε τον καφέ τους στα μαγαζιά μας. Τα δρομολόγια πρέπει να μειωθούν» είπαν. Ο πολιτικός παράγοντας δέχθηκε ως δίκαιο το αίτημα. Απευθύνθηκε στο υπουργείο, ζήτησε μείωση των δρομολογίων.

Το καταπληκτικό έγινε αμέσως μετά. Με αυτή την ευκαιρία οι εταιρίες κατάφεραν να μειώσουν τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου. Όσο για τη γραμμή της Κεραμωτής, οι εταιρίες είναι αντίθετες και δεν μείωσαν τα δρομολόγια τους. Οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της Κεραμωτής συνεχίζονται. Αναμένεται να ενταθούν το Καλοκαίρι. Τότε που οι επιβάτες θα είναι ακόμη πιο πολλοί, αλλά θα είναι μόνο επιβάτες. Πελάτες των καφετεριών και των ταβερνών της περιοχής δεν θα προλάβουν να γίνουν σχεδόν ποτέ.

Ο Γιώργος Καλαντζής μας είπε χθες αναλυτικά την ιστορία του. Δύο φορές ισχυρίζεται ότι επέλεξε κι έτσι ανέδειξε την Δήμητρα Τσανάκα. Μία ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα για έργο», αμέσως μετά ως υποψήφια δήμαρχο Καβάλας που σήμερα έχει πολλές πιθανότητες εκλογικής νίκης. Δυστυχώς η ιστορία του αντιπροέδρου της Βουλής είναι εντελώς αντίθετη με αυτή που μας διηγείται η κ. Τσανάκα. Ισχυρίζεται ότι τα πράγματα έγιναν αλλιώς.

Η ίδια λέει ότι πήρε την απόφαση, χωρίς να υπολογίζει στη ΝΔ και στους παράγοντες της. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε επιμένει ότι είναι ανεξάρτητη υποψήφια και όχι η υποψήφια της ΝΔ. «Την επέλεξα όχι ως πολιτικός αλλά ως πολίτης» επιμένει ο κ. Καλαντζής που σπεύδει να πάρει αποστάσεις από την απόφαση της γιατρού να μην εμφανιστεί σε επόμενα debate. Δεν έχουμε μπερδευτεί καθόλου. Πιθανόν και οι δύο προσεγγίσεις είναι αληθινές. Αρκεί να μάθουμε με ποια σειρά έγιναν τα γεγονότα. Πρώτα την επέλεξε και μετά το αποφάσισε κι η ίδια ή το αντίθετο;

Όσο για τα debate που αποφεύγει, είναι δικό της δικαίωμα. Είναι δική της απόφαση. Είναι δική της τακτική. Πρέπει όμως να μας εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο δεν θέλει να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Σιμιτσή ώστε οι δύο υποψήφιοι της Κυριακής να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης το μέλλον του τόπου.

Ο Κώστας Αντωνιάδης πρώτευσε στις εκλογές τις περιφερειακές, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Η πρωτιά αυτή οφείλεται στον ίδιο. Στην μεθοδική προσπάθεια που έκανε, στην υποδομή που καιρό τώρα δημιούργησε και δημιουργεί στην πόλη και στον νομό. Ο κ. Αντωνιάδης είχε ταυτόχρονα βοήθεια από τον Γιώργο Καλαντζή. Να υποθέσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής τον βλέπει και ως διάδοχο του;

Όσο για τον Θόδωρο Καλλιοντζή, χθες έκανε νέα παρέμβαση- υπεράσπισης της κ. Τσανάκα. Ταυτόχρονα επίθεση στον Κωστή Σιμιτσή. Όσο ο Θόδωρος Καλλιοντζής υποστηρίζει με πάθος την κ. Τσανάκα τόσο περισσότερες απορίες δημιουργεί. Αλήθεια, όλα αυτά γιατί δεν τα έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα αφού και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν υποψηφία η κ. Τσανάκα;

Ο υποψήφιος της Κ.Α.Π. Απόστολος Αποστολίδης διακρίθηκε το βράδυ των αποτελεσμάτων. Κι ας ήταν τα νούμερα όχι αυτά που περίμενε ο συνδυασμός. Εργάστηκε σκληρά συγκεντρώνοντας τα αποτελέσματα, που αμέσως προώθησε στο διαδίκτυο ώστε άπαντες να ενημερωθούν. Μάζευε δε τα αποτελέσματα πιο γρήγορα από τη Π.Ε. Καβάλας. Το έχει ξανακάνει, ως συνεργάτης του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Πλέον είναι ο ειδικός των αποτελεσμάτων των εκλογών. Όλα αυτά φυσικά και γίνονται εθελοντικά. Μπράβο του.

Στην Καβάλα ήρθε χθες το πρωί ο Άρης Γιαννακίδης. Έκανε ποικίλες επαφές. Χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα. Προσπαθεί να αλλάξει το αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν γίνεται στην πόλη και το νομό μας. Το αποτέλεσμα που πρέπει να αλλάξει είναι αυτό του Έβρου και της Ροδόπης. Εκεί είναι τα δύσκολα. Αλλάζουν; Θα το ξέρουμε την Κυριακή το βράδυ.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Βαγγέλης Παππάς με τους υποψηφίους δεν έλαβαν καμιά απόφαση για την στάση που θα κρατήσουν την δεύτερη Κυριακή. Αντίθετα αποφάσισαν κάτι που ίσως είναι πιο σημαντικό για την Κ.Α.Π. Αποφάσισαν η παράταξη να έχει συνέχεια, σωστή λειτουργία, να κρατήσει τα γραφεία της κτλ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα. Η δε προσέλευση στη συνάντηση ήταν πολύ μεγάλη. Λες και δεν έγιναν οι εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

Τρίτος ήρθε στο Χαλκερό ο συνδυασμός του Μάκη Παπαδόπουλου. Η βοήθεια από τον Σάββα Εμινίδη υπήρξε αλλά όπως φαίνεται δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Δεν πειράζει, οι εκλογές για τον Μάκη Παπαδόπουλο δεν κρίθηκαν στο αποτέλεσμα του Χαλκερού. Σήμερα βράδυ στο Μπάτη υπάρχει συγκέντρωση για όλους τους υποψήφιους του ίδιου συνδυασμού. Η πρώτη μετά την Κυριακή.

Από το Facebook σχόλιο του Σωτήρη Λαζαρίδη για την εκλογική επιτυχία του Χρήστου Τσοχαταρίδη: 1.335 σταυροί προτίμησης στον Χρήστο Τσοχαταρίδη! 1ος στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού του Κ. Σιμιτσή και 2ος από όλους τους υποψηφίους όλων των Συνδυασμών!!! Με τιμάει η συγγένεια μαζί του όπως τιμάει και το συνδυασμό του Κ.Σιμιτσή!. Ενας ανιδιοτελής άνθρωπος, δουλευταράς, αγωνιστής, που ποτέ δεν εξαργύρωσε κανένα αγώνα καμία μάχη που έδωσε στην πολιτική και στη ζωή!!! Τα εξαργύρωσε μόνο με την αγάπη του κόσμου. Μη του πείτε όσοι τον ψηφίσατε και όσοι τον στηρίξατε “συγχαρητήρια” και τέτοια!!! Εύκολα κοκκινίζει! Μόνο να του ζητήσετε να συνεχίσει όπως αυτός ξέρει!

 

Διαβάστε επίσης