«Εξοικονομώ» για λίγους! Παράπονα και γκρίνιες για την ευκαιρία που χάθηκε

 «Εξοικονομώ» για λίγους! Παράπονα και γκρίνιες για την ευκαιρία που χάθηκε

Τα λίγο – πολύ αναμενόμενα προβλήματα παρουσίασε χθες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία Θράκης η διαδικασία κατάθεσης αίτησης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Πολλές αιτήσεις δεν κατατέθηκαν κι έτσι το πρόγραμμα και στο Ν. Καβάλας ξεχώρισε λόγω των … διαμαρτυριών και της γκρίνιας.

Το Υπουργείο επωφελήθηκε της αναβολής των 14 περίπου ημερών κι υποτίθεται ότι το οργάνωσε καλύτερα. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι αλλαγές ήταν για το καλό της διαδικασίας, το σύστημα δεν άντεξε. Κι ενώ «άνοιξε» κανονικά στις 10 το πρωί χθες, μετά από 15 περίπου λεπτά «κατέρρευσε».

Επανήλθε όταν όλοι είχαν πιστέψει ότι η ευκαιρία χάθηκε. Υπό αυτές τις συνθήκες επωφελήθηκαν κάποιοι υπομονετικοί και όχι αυτοί που τα παράτησαν και δεν περίμεναν. Δεν γνώριζαν ότι τελικά το σύστημα θα «ανοίξει» πάλι.

Στοιχεία και νούμερα έως χθες το απόγευμα δεν υπήρχαν. Μόνο παράπονα από ιδιώτες μηχανικούς και πολίτες. Παράπονα γιατί η διαδικασία δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε. Περίπου στις 10.50 χθες το πρωί ο προϋπολογισμός των 74 εκ ευρώ για τις αιτήσεις της ΑΜΘ είχε εξαντληθεί.

Το σύστημα έκλεισε, αυτήν την φορά οριστικά. Όσοι έκαναν αίτηση κι αίτηση τους μπήκε στο σύστημα, θα περιμένουν τις επόμενες φάσεις του. Οι υπόλοιποι, που είναι οι περισσότεροι, θα πρέπει να περιμένουν το Υπουργείο. Με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία υποσχέθηκε ένα νέο «Εξοικονομώ», το οποίο θα περιμένουμε να δούμε στην πράξη προς το Καλοκαίρι.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης, δηλώσεις που έγιναν χθες το πρωί, προέβλεψε την «ανωμαλία» της διαδικασίας. Αυτό το έκανε γνωρίζοντας τι έχει προηγηθεί.

«Επειδή ο τρόπος είναι και πρέπει να είναι ενιαίος για όλη τη χώρα το υπουργείο δεν μπορούσε να κάνει ειδικότερες αλλαγές μόνο για την ΑΜΘ» τόνισε. Για το νέο και επόμενο πρόγραμμα σημείωσε «… αισιοδοξούμε ότι θα είναι έτοιμο ως το Καλοκαίρι. Με αξιολόγηση και βαθμολόγηση της κάθε αίτησης».

Αυτό ζητά άλλωστε το ΤΕΕ. Ζητά όλες οι αιτήσεις να γίνονται δεκτές, στη συνέχεια να αξιολογούνται σύμφωνα με κριτήρια που θα γίνουν έγκαιρα γνωστά.

Ο κ. Παυλίδης είπε επίσης ότι τα προβλήματα που υπήρξαν στο πρόγραμμα στις προηγούμενες Περιφέρειες της χώρας έπρεπε να έχουν λυθεί έγκαιρα. «Κάποια θέματα πρέπει να τα προλαβαίνουμε» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης