• 8 Μαΐου 2024,

«Τέλος για φέτος ο Αστέρας» τονίζει ο πρόεδρος του Μπάμπης Χρυσανίδης

 «Τέλος για φέτος ο Αστέρας» τονίζει ο πρόεδρος του Μπάμπης Χρυσανίδης

Συνέντευξη στην «Αθλητική Πρωινή» παραχώρησε ο πρόεδρος του Αστέρα Φωλιάς κ. Μπάμπης Χρυσανίδης όπου ουσιαστικά ανακοίνωση την πρόθεση της ομάδας του να μην κατέβει στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας αν αυτό επαναρχίσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπάμπη Χρυσανίδη.

Ερ: Υπάρχει θετική άποψη από εσάς για επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων;

Απ: Μέχρι σήμερα πίστευα ότι δεν υπήρχε κανένας παράγοντας που θα ήθελε να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα στη φετινή περίοδο. Διάβασα όμως τη συνέντευξη του προέδρου του Βύρωνα κ. Αριστείδη Καρίπογλου και είδα ότι ίσως είναι ο μοναδικός που θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εγώ πάντως δε θέλω.

Η θέση μας είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εμείς βέβαια έχουμε και μεγάλο πρόβλημα. Μας έμεινε το μισό ρόστερ απ’ αυτό που είχαμε το καλοκαίρι.

Οι μισοί ποδοσφαιριστές μου λείπουν. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις στρατιώτες, τρεις φοιτητές και τέσσερεις ξένους που έχουν φύγει στην Αλβανία κυρίως και θα έρθουν το καλοκαίρι.

Αν για οποιαδήποτε λόγο η ΕΠΣΚ πει ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα, ο Αστέρας δεν θα κατέβει φέτος. Πρέπει τώρα να κάνουμε μεταγραφές. Πρέπει να πάρουμε ποδοσφαιριστές. Μας λείπουν 11 περίπου παίκτες από το καλοκαιρινό ρόστερ που είναι όλοι βασικοί. Δε θα κατέβουμε αν ξαναρχίσουν τα τοπικά.

Ερ: Είναι βέβαια και το οικονομικό κομμάτι που κακά τα ψέματα επηρεάζει όλα τα σωματεία βάση των συνθηκών που επικρατούν.

Απ: Ακριβώς. Στην περιοχή μας όλοι ασχολούνται με τα σταφύλια. Τα σταφύλια έχει τρεις χρονιές που έχουν καταστραφεί. Ο κόσμος έχει πάθει μεγάλες ζημιές. Οπότε κάποιοι άνθρωποι που ήταν κοντά μας και βοηθούσαν οικονομικά τώρα αυτό δεν έχουν αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουνε.

Ερ: Αν δεν κατέβει ο Αστέρας ίσως να υπάρχουν συνέπειες. Μήπως χάσει την κατηγορία αν βέβαια επαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Απ: Τι να κάνουμε; Δεν υπάρχει τρόπος να κατεβούμε. Με 10 παίκτες που μας έχουν φύγει πώς να τα καταφέρουμε;

Είναι περίοδος μεταγραφών. Τι να κάνουμε; Να πάμε να κάνουμε μεταγραφές όταν υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα. Χωρίς να ξέρουμε αν θα παίξουμε ποδόσφαιρο, να δώσω προκαταβολές; Δεν το κάνω αυτό.

Ότι αποφασίσει η ΕΠΣΚ εμείς θα το ασπαστούμε. Δε θα κατέβουμε αυτό είναι σίγουρο 100%. Μιλάμε για τη φετινή μόνο περίοδο. Πιστεύω ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ίσως για αυτό είμαι τόσο κάθετος για τη μη συμμετοχή μας.

Εγώ το αποκλείω. Είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε τον Μάρτιο και να παίζουμε μέχρι τον Ιούνιο ίσως και τον Ιούλιο.

Όλες οι ομάδες θα έχουν προβλήματα. Τα περισσότερα παιδιά των ομάδων εργάζονται το καλοκαίρι στην εστίαση. Ποιος θα έρθει να παίξει μπάλα το καλοκαίρι; Οι απλοί ερασιτέχνες δεν θέλουν να γίνει πρωτάθλημα.

Αυτοί που το θέλουν είναι οι μισθοφόροι ερασιτέχνες και οι προπονητές βέβαια που έχουν κάποιο μισθό. Επίσης οι διαιτητές που και αυτοί έχουν κάθε Σαββατοκύριακο ένα μικρό εισόδημα.

Ερ: Μήπως θα υπάρχουν αδικίες αν δεν επαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα; Μήπως ο Βύρωνας η κάποια άλλη ομάδα;

Απ: Κοιτάξτε ο Βύρωνας έφτιαξε μια ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό. Αν κρατήσει το ρόστερ που έχει φέτος δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα την επόμενη χρονιά. Δεν νομίζω ότι θα βρεθούν ομάδες που θα τον κοντράρουν δηλαδή να βρεθούν ομάδες που θα δυναμώσουν τόσο πολύ.

Όλοι οι παράγοντες θα είναι «φοβισμένοι». Θα ξεκινήσουν συντηρητικά. Μακάρι να τελειώσουμε με τον Κορωνοϊό αλλά νομίζω ότι θα έχουμε θέματα πάλι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Μικρά μεν αλλά θα υπάρχουν.

Ερ: Έχετε κάνει κάποιες συζητήσεις με την ΕΠΣΚ ότι δηλαδή η πρόθεση σας είναι να μην συμμετέχετε αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα;

Απ: Κάποια στιγμή που μίλησα με τον κ. Παπαδόπουλο και ρώτησε τη γνώμη μου, του είπα ότι εγώ δεν θέλω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τόνισα τους λόγους. Κυρίως ότι έμεινε το μισό ρόστερ στην ομάδα.

Ακόμη βέβαια δεν μπορώ εγώ να επιβαρυνθώ όλη αυτή την ιστορία με τα rapid tests και με διάφορα άλλα που πρέπει να κάνουμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Ερ: Ολοκληρώσατε την εγγραφή σας στο μητρώο της ΓΓΑ;

Απ: Όχι. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα του Αστέρα με την ΓΓΑ. Θέλουμε βοήθεια από την ΕΠΣΚ αλλά και από τον Σύνδεσμο Προπονητών.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που συναντάνε οι ομάδες της Α` κατηγορίας είναι ότι οι προπονητές πρέπει να έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Κανένας προπονητής δεν έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Ο Αστέρας δεν μπορεί να ολοκληρώσει την εγγραφή του στο μητρώο της ΓΓΑ διότι ο προπονητής του δεν έχει άδεις εξασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό το έχουν οι περισσότεροι προπονητές. Ισχύει αυτό μόνο για την Α` κατηγορία. Απ` ότι μου είπανε δεν έχουν πρόβλημα οι ομάδες της Β` και Γ` κατηγορίες οι οποίες κάνουνε μια υπεύθυνη δήλωση ότι αγωνίζονται χωρίς προπονητή, κάτι τέτοιο.

Πρέπει πάνω σε αυτό να πιέσουν η ΕΠΣΚ αλλά και ο Σύνδεσμος Προπονητών.

Ερ: Είχατε κληθεί σε απολογία από την ΕΠΣΚ για κάποιες δηλώσεις που είχατε κάνει αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία. Τι ήταν ακριβώς;

Απ: Επιμένω σε αυτή την άποψη ότι δηλαδή οι ομάδες δεν κερδίζουν βάση της δυναμικής που έχουν. Πολλές ομάδες κερδίζουν βάση ονόματος, βάση γνωριμιών, βάση πληθυσμού κτλ.
Εγώ είμαι πρόεδρος μιας ομάδας ενός μικρού χωριού και αδικούμε.

Ερ: Με τους φιλάθλους της ομάδας τα είπατε για την απόφαση σας να μην κατεβείτε αν θα γίνει πρωτάθλημα;

Απ: Βέβαια το έχουμε συζητήσει. Επίσης και με τη διοίκηση. Όλοι έχουμε την ίδια άποψη, ότι δεν μπορούμε φέτος να κατεβάσουμε ομάδα αν επαναρχίσει η Α` κατηγορία. Το βλέπουμε όλοι ότι χρειάζεται να κάνουμε μεταγραφές τώρα.

Ποιος θα πάει να κάνει μεταγραφές τώρα; Δεν υπάρχει αυτό. Εγώ το πρώτο που εύχομαι είναι να τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης του κορωνοϊού με όσο το δυνατό λιγότερες ανθρώπινες απώλειες και να επανέλθουμε στους καθημερινούς ρυθμούς που είχαμε.

Διαβάστε επίσης