• 4 Μαΐου 2024,

Ευχάριστα νέα από την κίνηση στο αεροδρόμιο

 Ευχάριστα νέα από την κίνηση στο αεροδρόμιο

Ευχάριστα νέα ανακοίνωσε χθες στους ακροατές του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αερολιμενάρχης Νίκος Δασκάλου. Από τις δηλώσεις του προκύπτουν τα πρώτα θετικά στοιχεία για την θερινή κίνηση στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Χωρίς να εξειδικεύσει, ο αερολιμενάρχης υπολόγισε την αύξηση των πτήσεων εξωτερικού σε ποσοστό 20%, ίσως κι ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με το Νίκο Δασκάλου, η μέχρι σήμερα κίνηση των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο προοιωνίζει την αύξηση. Χαρακτήρισε την αύξηση σημαντική και διευκρίνισε ότι καταγράφεται διαφορά σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι. Επιφυλάχθηκε φυσικά να συγκεντρώσει περαιτέρω στοιχεία σε όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Ωστόσο στο εξής οι πτήσεις θα είναι πολλές και όλες γεμάτες με επιβάτες.

Αντίθετα, ο Νίκος Δασκάλου παραδέχθηκε ότι για το ίδιο διάστημα παρατηρείται μείωση της επιβατικής κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσπάθεια της Fraport κι ενδεχομένως σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να παραμείνει ζωηρή η κίνηση στο αεροδρόμιο και τον προσεχή χειμώνα.

Αναφερόμενος στο φετινό χειμώνα, ο κ. Δασκάλου εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ακόμη νέα. Παρόλα αυτά, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για σταθερές πτήσεις εξωτερικού και κατά τη χειμερινή περίοδο. Όπως άφησε να εννοηθεί, ανακοινώσεις θα γίνουν μόλις οριστικοποιηθεί το πλάνο των χειμερινών πτήσεων εξωτερικού. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχουν ελπίδες χειμερινής διατήρησης κάποιων πτήσεων εξωτερικού, από τις πολλές που θα εκτελούνται στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για το καλοκαίρι του 2018, παρατήρησε ο κ. Δασκάλου, είναι περισσότερες οι πτήσεις από τη Γερμανία. Ο μέσος όρος πτήσεων εξωτερικού που εξυπηρετούνται στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» είναι εννέα ή δέκα. Απωλέσθηκε η αεροπορική σύνδεση Καβάλας – Αγίας Πετρούπολης. Όπως φαίνεται η εταιρεία Μουζενίδη προτίμησε για δικούς της λόγους το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο γεγονός να σχετίζεται και με την επάρκεια κλινών σε ξενοδοχειακές μονάδες, τόσο στο χερσαίο τμήμα της ΠΕ Καβάλας όσο και στο νησί της Θάσου.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Δασκάλου, μόνο οι πτήσεις από τη Γερμανία εξυπηρετούν επιβάτες που έχουν ως τελικό προορισμό το χερσαίο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ή και τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ. Όλες οι υπόλοιπες πτήσεις μεταφέρουν επιβάτες που έχουν ως τελικό προορισμό το νησί της Θάσου, όπου και θα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

Διαβάστε επίσης