Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στην Καβάλα

 Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στην Καβάλα

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος της δραστήριας Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας. Η εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών έγινε κανονικά χθες το πρωί. Υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες η προσέλευση παιδιών θα ήταν μεγαλύτερη. Παρόλα αυτά ο στόχος επετεύχθη. Άπαντες συγκεντρώθηκαν στον στεγασμένο χώρο (πυλωτή) του 6ου Λυκείου.

Οι δραστηριότητες αναπτύχθηκαν όπως είχαν σχεδιαστεί κι έτσι υπήρξε συνδυασμός. Διασκέδαση με προβολή των ξένων γλωσσών και δη των Αγγλικών. Η εκδήλωση έγινε και πέρσι. Η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας προσπαθεί και καταφέρνει να την καθιερώσει. Είναι σημαντικό στοιχείο η συμμετοχή. Των μαθητών και όχι μόνο. Στην έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης στον χώρο ήταν και γονείς.

Για την εκδήλωση βοήθησε ο Δήμος Καβάλας, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά το παράρτημα του Europe Direct της Κομοτηνής. Στην υποδοχή των παιδιών οι καθηγητές και καθηγήτριες της Αγγλικής. Γρήγορα τα παιδιά μοιράζονταν στις δραστηριότητες που τα περίμεναν ενώ η μουσική συμπλήρωνε την όμορφη ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα οι περσινοί νικητές διαγωνισμού ζωγραφικής έλαβαν αναμνηστική αφίσα της ζωγραφιάς τους ενώ οι φετινοί έλαβαν αναμνηστικά δώρα. Μοιράστηκαν σχετικές με το θέμα μπλούζες κι έτσι οι απασχολούμενοι είχαν μια ομοιόμορφη εμφάνιση.

Η πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας κ. Ευαγγελία Χατζηγεωργίου μας είπε: « Σήμερα γιορτάζουμε μαζί με την Ευρώπη την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο στο τέλος του Σεπτέμβρη. Οι ξένες γλώσσες έμειναν σταθερές στη κρίση. Γονείς και παιδιά καταλαβαίνουν ότι η γλωσσομάθεια είναι απαραίτητη. Είναι το μόνο διαβατήριο. Από τις ξένες γλώσσες η Αγγλική είναι η πρώτη προτίμηση. Θεωρείται δεδομένο σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν εποχές που τα παιδιά επιλέγουν και δεύτερη ξένη γλώσσα. Αυτή η επιλογή πρέπει να γίνει προσεκτικά, αυτό είναι σημαντικό Εκτός από τα Αγγλικά χρειάζεται και μια δεύτερη, μια τρίτη ξένη γλώσσα. Η Ένωση μας είναι ενεργή από το 2014.

Έχουμε μέλη μας καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας. Τα μέλη μας βοηθούν πάρα πολύ. Διαθέτουν πολύ προσωπικό χρόνο. Το βλέπετε και σήμερα. Έχουμε ένα σωρό εθελοντές. Προσπαθούμε συνεχώς. Για την σημερινή εκδήλωση θέλουμε να ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας, την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια, το Europe Direct της Κομοτηνής και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μας έστειλαν παιχνίδια».

 

Διαβάστε επίσης