• 26 Απριλίου 2024,

Φ.Ο.Κ. : Γιορτή και νέα περίοδος εκδηλώσεων

 Φ.Ο.Κ. : Γιορτή και νέα περίοδος εκδηλώσεων

Δυο μέρες διήρκησαν οι εκδηλώσεις στο Εντευκτήριο του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας με την ευκαιρία της γιορτής της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της. Γιόρτασε το παρεκκλήσι κοντά στο εντευκτήριο με αρκετό κόσμο και την παραμονή της γιορτής, κατά τον Εσπερινό της Κυριακής, και χθες το πρωί. Το μεγάλο πρόβλημα που κάθε φορά εντείνεται με τον Φυσιολατρικό ¨Όμιλο είναι ο δρόμος από την περιοχή του Αγίου Σίλα μέχρι το Εντευκτήριό του. Η ασφαλτόστρωση και η διάνοιξη του δρόμου είναι έργα της δεκαετίας του ’80, τα οποία και πρέπει να συντηρηθούν Το θέμα έθεσε υπ όψιν των αντιδημάρχων που ήταν στο Εντευκτήριο το απόγευμα της Κυριακής ο Πρόεδρος κ. Μπάμπης Χαϊνάς. Οι αντιδήμαρχοι υποσχέθηκαν να δράσουν, όταν το μηχάνημα που κι άλλη φορά έχει καθαρίσει από τα χόρτα τον ίδιο δρόμο, μπορέσει να επανέλθει καθώς λόγω μηχανικής βλάβης είναι ακινητοποιημένο.

Ο κόσμος στο εντευκτήριο και στο παρεκκλήσι ήταν πολύς και την Κυριακή και την Δευτέρα. Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Φυσιολατρικού Ομίλου όπου ο Μπάμπης Χαϊνάς ανακοίνωσε το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων. Ειδικότερα προγραμματίζεται για την Κυριακή 7 Οκτωβρίου εκδρομή στο ιστορικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στο Νομό Σερρών. Την Κυριακή 14 Οκτώβρη στο εντευκτήριο του  ΦΟΚ οργανώνεται γιορτή για το Περιαστικό Δάσος για μικρούς και μεγάλους. Θα υπάρξουν μάλιστα και δραστηριότητες για τα παιδιά σε συνεργασία με την Ένωση Παλαιών Προσκόπων και το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων. Οι μεγάλοι θα παρακολουθήσουν ομιλία για την Πολιτική Προστασία και Ασφάλεια.

Η δραστηριότητα του ΦΟΚ συνεχίζεται το Νοέμβριο με διήμερη εκδρομή 3 και 4 Νοεμβρίου στο μαγευτικό Όλυμπο.

Οι επόμενες εκδηλώσεις θα γίνουν γνωστές αργότερα. Με την ευκαιρία των γεγονότων Κυριακής και Δευτέρας στον Φυσιολατρικό Όμιλο ο Πρόεδρος του Ομίλου ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Παύλο και τον Πατέρα Νικόδημο, ψάλτες και νεωκόρους που τέλεσαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Αρτοκλασία, τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό για τη νέα φυσιολατρική χρονιά. Ο ΦΟΚ ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Καβάλας και τις υπηρεσίες του Δήμου για την συνδρομή τους στον καθαρισμό των χόρτων στο γύρω χώρο, για τα εδέσματα της γιορτής, αλλά και το μέλος του ΦΟΚ Ευδοξία Φραγκάκη που είχε την καλοσύνη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να εγκαταστήσει τα δύο κάγκελα στις σκάλες, διευκολύνοντας την πρόσβαση προς την εκκλησία.

 

Διαβάστε επίσης