Πιο γρήγορα στη Βουλή η συνένωση του ΤΕΙ;

 Πιο γρήγορα στη Βουλή η συνένωση του ΤΕΙ;

Επισπεύδεται όπως φαίνεται κι αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες, η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τα ΤΕΙ Σερρών- Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Ενώ η συμφωνία  προβλέπονταν να φθάσει στη Βουλή στο τέλος του έτους, ανέκυψε νέο χρονοδιάγραμμα επόμενων κυβερνητικών ενεργειών. Σύμφωνα με το οποίο το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι στην ολομέλεια της Βουλής ίσως και σε έναν μήνα από σήμερα. Το γεγονός ικανοποιεί το ΤΕΙ Καβάλας (ΤΕΙ ΑΜΘ) που φυσικά παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Ρόλο παίζει η ωριμότητα των δεδομένων, η συμφωνία των ιδρυμάτων. Σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχει δυσκολία επίτευξης συμφωνίας κι έτσι η περίπτωση και του ΤΕΙ ΑΜΘ αποκτά προτεραιότητα.

Πριν λίγες μέρες ιστοσελίδα των Αθηνών που ειδικεύεται στα θέματα εκπαίδευσης ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας αναμένει την τελική έκθεση κοινωνικών και αναπτυξιακών επιπτώσεων που αφορά την συγκεκριμένη συγχώνευση ιδρυμάτων. Αυτή η έκθεση θα συμπληρώσει τον φάκελο ώστε αμέσως μετά να αρχίσει και επίσημα η διαδικασία της διαβούλευσης. Όταν η διαβούλευση τελειώσει, θα είναι όλα έτοιμα προκειμένου η συμφωνία να κυρωθεί στη Βουλή. Έτσι είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι το νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο θα εμφανιστεί στα μηχανογραφικά αποφοίτων Λυκείων τον Αύγουστο του 2019.

Το ΤΕΙ Καβάλας περιμένει την έναρξη των μαθημάτων για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019 την 1η του Οκτώβρη, οι εγγραφές νέων φοιτητών γίνονται ηλεκτρονικά. Άρα γρήγορα και χωρίς καμία ταλαιπωρία. Μετά την έναρξη των μαθημάτων θα προγραμματιστεί τελετή αγιασμού που θα επιδιωχθεί να γίνει από τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Αυτήν την εποχή η κίνηση στο ίδρυμα είναι περιορισμένη. Οι εξετάσεις οδεύουν προς ολοκλήρωση, οι πρωτοετείς φοιτητές ήρθαν για να βρουν σπίτι. Επισκέφθηκαν το ΤΕΙ για να το δουν από κοντά κι επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Θα επανέλθουν στο τέλος του μήνα.

Διαβάστε επίσης