Φανατικός υποστηρικτής των συνεργασιών του Κλεισθένη

 Φανατικός υποστηρικτής των συνεργασιών του Κλεισθένη

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσε χθες το πρωί στο εκλογικό του κέντρο, ο Βαγγέλης Παππάς παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση του για την γνωστή και κατά γενική ομολογία απαραίτητη παρέμβαση στο χώρο πίσω από το κτίριο του τελωνείου στο κεντρικό λιμάνι. Δηλαδή την πρόταση για την κατασκευή ασανσέρ και κυλιόμενων σκαλών στην περιοχή της Παναγίας και του πάρκινγκ του τελωνείου. Ο κ. Παππάς προτείνει μια κατασκευή που δεν θα είναι ορατή και δεν θα επηρεάσει αισθητικά την εικόνα της περιοχής. Συγκεκριμένα οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μπαίνοντας στο ασανσέρ ή στις κυλιόμενες σκάλες κι έτσι από το παράλιο τοίχος πίσω από το τελωνείο θα βρίσκονται στην οδό Θεόδωρου Πουλίδου,  δίπλα ακριβώς από τα κτίρια των στρατιωτικών κατοικιών. Η πρόταση Παππά προβλέπει όρυγμα στο τείχος, μέσω του οποίου οι περισσότεροι πολίτες θα εξυπηρετούνται με τις κυλιόμενες σκάλες. Το ασανσέρ θα αφορούν τα ΑμΕΑ. Η διαδρομή καταλήγει στην αυλή των κατοικιών του στρατού. Εκεί, σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σήμερα, προκύπτει η έξοδος του κοινού που σε λίγα βήματα θα βρίσκεται στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου. Ο κ. Παππάς είπε ότι η πρόταση θα εγκριθεί από την Αρχαιολογία. Προτείνει επίσης απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε όλη την Παναγία. Εξαίρεση θα είναι όσοι έχουν χώρο στάθμευσης και δεν ενοχλούν την κίνηση των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Παππά σημαντικό ρόλο στο κυκλοφοριακό της Παναγίας θα παίξουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μίνι μπας, τρενάκι, ταξί). Ο κ. Παππάς επανέλαβε την πρόταση του για συνεδριακό κέντρο στο μεγάλο πάρκο που δημιουργεί η γνωστή του πρόταση για το Δημοτικό Κήπο. «Θα βοηθήσει την αγορά» συμπλήρωσε. Ταυτόχρονα χθες ο κ. Παππάς παρουσίασε το πρόγραμμα του. Ξεχώρισε την πρόταση δημιουργίας Γραφείου Κοινωνικής Συνοχής Αλληλεγγύης (θα υπάρχει διαπαραταξιακή επιτροπή) και την ίδρυση δημοτικής επιχείρησης για τα Λασπόλουτρα.

Νωρίτερα χθες το πρωί ο Βαγγέλης Παππάς μίλησε στην Πρωινή  για την προεκλογική του προσπάθεια, τώρα που αυτή ολοκληρώνεται.Επανέλαβε την κριτική του στα «παπαγαλάκια» όπως τα χαρακτήρισε, τα οποία  διαδίδουν διαφορά τάχα γκάλοπ εις βάρος του. Σύμφωνα με το Βαγγέλη Παππά όντως δημόσια υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός όπως όμως σημειώνει από πίσω δηλαδή στο παρασκήνιο γίνονται διάφορα. Γεμίσαμε «παπαγαλάκια» λέει ο Βαγγέλης Παππάς και συμπληρώνει «… ως ένα βαθμό το καταλαβαίνω αλλά είναι απαράδεκτο τα «παπαγαλάκια» να προσπαθούν να διαμορφώσουν το δίδυμο της δεύτερης Κυριακής. Εγώ ζητώ πολιτικό πολιτισμό όλο το εικοσιτετράωρο».

Ο Βαγγέλης Παππάς επανέρχεται στο θέμα κατηγορώντας χωρίς να κατονομάζει αυτούς που διαρρέουν τάχα δημοσκοπήσεις όπως τους βολεύει. Κάνει κριτική και στο Μάκη Παπαδόπουλο και στη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα για το πώς αντιλαμβάνονται την συνεργασία μετά τις εκλογές. Η κ. Τσανάκα -λέει ο Βαγγέλης Παππάς- αλλά υπόσχεται για την συνεργασία και αλλά κάνει όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσει. Και για τους δύο τονίζει ότι έχουν έπαρση και καμία πρόθεση να συνεργαστούν. Παίζουν ατομικό παιχνίδι, σημειώνει.  Πώς όμως εννοεί τη συνεργασία; Εξηγεί ότι πιστεύει σε μια συμφωνία μεταξύ παρατάξεων που θα αφορά 3-4 βασικά σημεία της πόλης. «Συμφωνούμε και μετά δουλεύουμε κάθε ένας στον τομέα του» δηλώνει. Τέλος ο Βαγγέλης Παππάς επαναλαμβάνει με τρόπο κατηγορηματικό αυτό που πιστεύει και πρεσβεύει. Την προσήλωση του στη συνεργασία που φέρνει στην τοπική αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης».

 

Διαβάστε επίσης