Το Επιμελητήριο οργανώνει συνέδριο του δικτύου Enterprice Europe Network

 Το Επιμελητήριο οργανώνει συνέδριο του δικτύου Enterprice Europe Network

Την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου το Επιμελητήριο Καβάλας φιλοξενήσει στην πόλη μας το πρώτο συνέδριο, την πρώτη συνάντηση της κοινοπραξίας του ελληνικού δικτύου Enterprice Europe Network. Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για το δίκτυο, στο οποίο μετέχουν 12 φορείς από όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα συμμετέχουν τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων-  Αθηνών-  Αρκαδίας- Καβάλας και Ηρακλείου.  2 ερευνητικά κέντρα και οι σύνδεσμοι βιομηχάνων από τη Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που η επαρχία φιλοξενεί ένα τέτοιο συνέδριο, μια τέτοια συνάντηση αν και το Επιμελητήριο Καβάλας έχει τη δική του πετυχημένη και μακρά ιστορία ως μέλος του συγκεκριμένου δικτύου. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται το πρόγραμμα του συνεδρίου το οποίο ξεκινά- σύμφωνα με πληροφορίες- το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαϊου σε αίθουσα του ξενοδοχείου Λούσυ.

Τι είναι το δίκτυο: Το Enterprise Europe Network- Hellas, ως μέλος του ομώνυμου παγκόσμιου δικτύου από το 2008, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις με εξωστρεφή και καινοτόμο προσανατολισμό, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους.
Αποτελείται από 12 οργανισμούς-εταίρους, με μακρόχρονη εμπειρία σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διευκολύνουν την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέες αγορές, την πρόσβαση σε ιδιωτική και δημόσια χρηματοδότηση, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη διαχείριση της καινοτομίας, την ευθυγράμμιση με ευρωπαϊκές πολιτικές και τη συμμετοχή των εταιρειών σε διαβουλεύεσεις για ευρωπαϊκές πολιτικές για την επιχειρηματικότητα. Το δίκτυο έχει συμβάλει ήδη σε περισσότερες από 560 διεθνείς επιχειρηματικές και τεχνολογικές συνεργασίες ελληνικών οργανισμών. Την περίοδο 2008-2014, το Enterprise Europe Network-Hellas απέσπασε 4 ευρωπαϊκά βραβεία καλής πρακτικής και ήταν στους τελικούς υποψηφίους για 2 ακόμα. Το δίκτυο διερευνά ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες και συνεργάζεται με εθνικούς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς για την υποστήριξη τους.

Τι κάνει το δίκτυο: Διαμεσολάβηση για επιχειρηματικές & τεχνολογικές συνεργασίες. Επιχειρηματικές Αποστολές & Εκδηλώσεις Επιχειρηματικών Συναντήσεων. Τεχνολογικές-Επιχειρηματικές διαγνώσεις. Καθοδήγηση για ρυθμιστικά θέματα νέων αγορών Συμβουλευτικές υπηρεσίες για δημόσια & ιδιωτική χρηματοδότηση. Εντοπισμός αναγκών επιχειρήσεων σε θέματα Ε&ΤΑ. Εξεύρεση συνεργατών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Ενημέρωση για Ευρωπαϊκές Πολιτικές. Ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Πολιτική για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Small Business Act). Διαβουλεύσεις για θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων .Εκστρατείες ενημέρωσης για θέματα Ασφάλειας-Υγιεινής στην εργασία κτλ.

 

Διαβάστε επίσης