• 26 Απριλίου 2024,

Φανερή απαισιοδοξία για το έργο της πλατείας

 Φανερή απαισιοδοξία για το έργο της πλατείας

Σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας πρόκειται να συζητηθεί το πρόβλημα που παρουσιάζει το έργο της ανάπλασης κι επέκτασης δικτύου πεζόδρομων στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη. Στη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό Νο1 για την ανακήρυξη μειοδότη και την ανάθεση σύμβασης για το ίδιο έργο, ωστόσο ήταν φανερή στην αίθουσα των συνεδριάσεων η απαισιοδοξία των εκπροσώπων του δήμου Καβάλας.

Στην καλύτερη περίπτωση, το έργο θα καθυστερήσει αρκετά ακόμη καθώς υφίσταται προβλήματα στην εφαρμογή του σχεδίου. Όλα άρχισαν ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στην Εισαγγελία Καβάλας, παρά το ότι τα θέματα του έργου είχαν εγκριθεί πολλές φορές. Προς το παρόν, η ανακήρυξη ως μειοδότης της εταιρείας «Κατασκευή ΑΤΕ» με έκπτωση 56,8% είναι κάτι που έχει συμβολική σημασία. Πρωτίστως θα πρέπει να επιλύσουμε τα θέματά μας, δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης. Το έργο θα αργήσει να αρχίσει, είπε αόριστα η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Πρόθεση του δήμου Καβάλας είναι να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν το δυνατόν συντομότερα. Ωστόσο, για την επίλυσή τους απαιτείται η εμπλοκή υπηρεσιών όχι μόνο ενός αλλά περισσότερων υπουργείων.

Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής πέρα από τα δέκα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιελάμβανε και εννέα έκτακτα. Μία ακόμη φορά δε συμμετείχε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Εγκρίθηκε η διαδικασία της προμήθειας ηλεκτρικών εργαλείων με προϋπολογισμό 51.000 ευρώ. Εγκρίθηκε η διαδικασία προμήθειας χρωμάτων ύψους 54.000 ευρώ και οικοδομικών υλικών ύψους 63.000 ευρώ.

Έγινε αποδεκτή αποδεκτή δωρεά επίπλων από τους Γιατρούς του Κόσμου. Πρόκειται για 14 αντικείμενα (γραφεία, καρέκλες, τραπέζια), τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Γιατροί του Κόσμου ενόσω βρίσκονταν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Πρόθεση του δήμου Καβάλας είναι τα έπιπλα που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση να χρησιμοποιηθούν στα δημοτικά ιατρεία και στους παιδικούς σταθμούς. Χθες αποφασίστηκε να προσφύγει ο δήμος Καβάλας στο διοικητικό δικαστήριο Θράκης επί αποφάσεως της αποκεντρωμένης διοικήσεως Μ – Θ που αφορά στην κοινοπραξία η οποία εκτέλεσε το έργο στην Παιδόπολη.

Στα θέματα της ημερήσιας διατάξεως, εγκρίθηκαν 13 προτάσεις ανάληψης υποχρέωσης. Κηρύχθηκε άγονη και η επαναληπτική πλειοδοτική διαδικασία για την εκμίσθωση δύο καταστημάτων στο κολυμβητήριο. Η απόφαση ανήκει πλέον στη δήμαρχο με όρους που θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Υποθέσεις δημοτικών υπαλλήλων θα απασχολήσουν τη δικαιοσύνη και ο δήμος Καβάλας θα παραστεί ως υπεράσπιση των υπαλλήλων του. Τέλος, εγκρίθηκε και το δεύτερο πρακτικό για τη μελέτη του έργου της ανάπλασης της οδού Φιλίππου και τμήματος της οδού Κομνηνών.

Διαβάστε επίσης