Φεστιβάλ Φιλίππων: Ένα από τα λίγα που θα γίνουν κανονικά

 Φεστιβάλ Φιλίππων: Ένα από τα λίγα που θα γίνουν κανονικά

Στα πρέπει ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού καλοκαιριού εντάσσονται πάντα τα φεστιβάλ που δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει κάθε χρόνο συναυλίες, παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και άλλες δράσεις.


Φέτος, όμως, λόγω του κορονοϊού, και αυτή η πλευρά του θέρους θα παραμείνει μάλλον… ανεκπλήρωτη για πολλούς, αφού αρκετές από τις διοργανώσεις βρίσκονται στον αέρα, ενώ και αυτές που έχει αποφασιστεί να προχωρήσουν δεν διαθέτουν προς το παρόν ένα συμπληρωμένο πρόγραμμα.

Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και στο αμφιθέατρο της Σίβηρης, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, από τους παλαιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθεί, παρά τον κορονοϊό, όπως διαβεβαιώνουν οι διοργανωτές του, που όμως δεν είναι προς το παρόν σε θέση να δώσουν ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του, ούτε περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα και τα ονόματα που θα το πλαισιώσουν, ενώ όπως είπαν σε επικοινωνία της «ΜτΚ» θα είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες σε μια περίπου εβδομάδα από τώρα.

Λίγο πιο πέρα, στα Νέα Μουδανιά, ο δήμος Νέας Προποντίδας παραμένει αναποφάσιστος για το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Θάλασσας στο ανοιχτό αμφιθέατρο της πόλης, αφού οι αρμόδιοι μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν σε θέση να δώσουν περισσότερα στοιχεία. Το δημοφιλές Φεστιβάλ της Σάνης, που αποτελεί μια σταθερή αξία για όσους αγαπούν της τζαζ και την εναλλακτική μουσική σκηνή, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Από την Πιερία έως τον Έβρο: Μη ανακοινώσιμες είναι ακόμη και οι ημερομηνίες του Φεστιβάλ Ολύμπου, που κατά το μεγαλύτερό του μέρος πραγματοποιείται στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Οι υπεύθυνοι λένε ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε πρόγραμμα, για το οποίο θα έχουν ίσως μια εικόνα από την προσεχή εβδομάδα και έπειτα.

Βέβαιη θεωρείται η διοργάνωση του Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα, για το οποίο οι αρμόδιοι θα ανακοινώσουν περισσότερα στοιχεία στις 6 Ιουλίου. Προς το παρόν όπως λένε η διοργάνωση θα διεξαχθεί από 18 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου. Τέλος, στην Καστοριά ακυρώνεται το River Party στο Νεστόριο, ενώ και στον Έβρο δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το Φεστιβάλ Άρδα, που όμως θα αντικατασταθεί από μια τριήμερη διοργάνωση με μουσικές συναυλίες, στις 24, 25 και 26 Ιουλίου.

Θεσσαλονίκη: Άγνωστο παραμένει αν θα γίνει και το Φεστιβάλ Δάσους στις δύο ανοιχτές σκηνές της πόλης, τα Θέατρα Δάσους και Γης (Νταμάρι), το οποίο κάθε χρόνο συντονίζει το ΚΘΒΕ. Όπως λένε οι αρμόδιοι το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιηθεί, αλλά ακόμη πρόγραμμα δεν μπορεί να ανακοινωθεί, αφού τα πράγματα είναι ρευστά και συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα.

Αντιθέτως, βέβαιο θεωρείται ότι θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Επταπυργίου του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, που όμως λόγω της κατάστασης θα αλλάξει χώρο -θα γίνει στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών (20 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου), μετά από πολλές προσπάθειες που έκαναν οι διοργανωτές του για να μην ακυρωθεί. Τέλος, από 15 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου και από 10/11 Σεπτεμβρίου έως 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το γνωστό σε όλους Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Όπως υπαγορεύουν τα νέα μέτρα για την αύξηση της χωρητικότητας υπολογίζεται ότι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις έως 1200 άτομα, ενώ η διοργάνωση θα διεξαχθεί, όπως όλες, με βάση τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας.


πηγή:makthes.gr

Διαβάστε επίσης