Φεστιβάλ – συζήτηση για τους πρόσφυγες στο στέκι «Σπούτνικ»

 Φεστιβάλ – συζήτηση για τους πρόσφυγες στο στέκι «Σπούτνικ»

Δεν είχε πολύ κόσμο το απόγευμα του Σαββάτου στο «Στέκι της Νέας Πόλης», το οποίο εσχάτως μετονομάστηκε σε στέκι «Σπούτνικ». Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε φεστιβάλ, βασική εκδήλωση του οποίου ήταν αυτή για τους πρόσφυγες. Οι διοργανωτές έχουν απόλυτο δίκιο καθώς προσπαθούν να προετοιμάσουν την τοπική κοινωνία προκειμένου να συνδεθεί στενότερα με τους πρόσφυγες. Οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε όσους είναι περαστικοί από την Καβάλα(οι περισσότεροι), σε αυτούς που θέλουν δε θέλουν θα εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή (οι λιγότεροι).

Και μέσω της συγκεκριμένης συζήτησης και εκδήλωσης οι πρόσφυγες μας πλησιάζουν και τους πλησιάζουμε. Μαθαίνουμε ότι δεν αργεί η ώρα τα παιδιά των προσφύγων να πάνε στο σχολείο (απογευματινές ώρες), δεν θα είναι έκπληξη αν οι φιλοξενούμενοι στο «Ασημακοπούλου» εμφανίζονται πιο συχνά στο κέντρο της πόλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δια της νεολαίας του μαθαίνει σε πρόσφυγες ελληνικά. Τα μαθήματα σύντομα θα μεταφερθούν από το στρατόπεδο που άρχισαν, στο στέκι «Σπούτνικ».

Για όλα αυτά μίλησαν η Φωτεινή Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και η Μάρθα Βέρρου εθελόντρια καθηγήτρια στο «Ασημακοπούλου». Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές Μορφίδης και Εμμανουηλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μουρτασάγκας, η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Γεροστεργίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου, ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Μπόνος και λίγοι πολίτες. Ακολούθησε μουσική εκδήλωση και πάρτι.

 

 

 

Διαβάστε επίσης