• 17 Μαΐου 2024,

Μικρή παράταση στο έργο του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ

 Μικρή παράταση στο έργο του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ

Στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ειδικότερα με 44 θέματα. Ποικίλα είναι τα τακτικά θέματα της διατάξεως και πολλά έχουν σχέση με δημοτικά έργα. Εμμέσως πλην σαφώς θα συζητηθούν θέματα και των δημοτικών επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, θα εγκριθεί απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ αναφορικά με το νέο κανονισμό δικτύων ύδρευσης. Ο κανονισμός εγκρίθηκε από το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης στις 30 Νοεμβρίου, αντικαθιστά και βελτιώνει τον προηγούμενο του 1993.

Θα συζητηθεί προς έγκριση το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, όπως επίσης και η εκπόνηση μελέτης για την επισκευή της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου. Η μελέτη σχετίζεται με το βασικό έργο το οποίο θα υλοποιηθεί στη στέγη. Είναι δηλαδή κάτι διαφορετικό από την προσωρινή παρέμβαση που όμως καθυστερεί και προβλέπει την κάλυψη όλων των οπών που υπάρχουν στη στέγη. Η μελέτη θα προτείνει την οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγης του κολυμβητηρίου γι’ αυτό και ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 59.000 ευρώ.

Μικρή παράταση δίδεται έως τις 10 Φεβρουαρίου στο έργο επισκευών – κατασκευών του κτηρίου πρώην ΕΟΚ για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου. Η παράταση είναι η πρώτη κι όπως αναφέρεται στα υπηρεσιακά έγγραφα οφείλεται στο γεγονός ότι καθυστέρησε να μετακομίσει από τον ίδιο χώρο ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. Θα εγκριθεί πρακτικό συνεδρίασης της επιτροπής κυκλοφορίας και προσβασιμότητας, ενώ θα γίνει δεκτή η παραίτηση της Χαρίκλειας Δάφνα από τακτικό μέλος του δημοτικού ωδείου. Η κ. Δάφνα που φυσικά θα αντικατασταθεί ήταν εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας». Τέλος, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης υπάρχει έκτακτη οικονομική ενίσχυση συμπολιτών μέσω βοηθημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Διαβάστε επίσης