Φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια ….

 Φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια ….

Είναι σίγουρο οτι το 2017 δεν μπορεί με τίποτα να γίνει 2010 ή 2011 αλλά απο την άλλη  τα πολλά μπερδέματα της εποχής σε πολλά επίπεδα μας προβληματίζουν.

Υπάρχει μια γεύση αιφνιδιασμού απο τα νέα μέτρα  που ισχύουν απο αρχές Φλεβάρη κυρίως όσο αφορά τα χρέη προς εφορίες και ταμεία που θυμίζει τον χειμώνα του 2010 αλλά είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα το ξεπεράσουμε και αυτό και θα βρούμε σχετικά γρήγορα τον βηματισμό μας.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα ακόμα και 100 ευρώ να χρωστάς στην εφορία σου μπλοκέρνουν τους λογαριασμούς και σε αναγκάζουν να πας να πληρώσεις.

Δεν υπάρχει όριο  στο πόσο της κατάσχεσης όπως  δεν υπάρχει και περιθώριο αντίδρασης.

Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό θέλει να αλλάξει τις προτεραιότητες του έλληνα φορολογούμενου πολίτη που θα πρέπει να μην χρωστάει τίποτα σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και με ότι περισσεύει, αν περισσεύει να μπορέσει να καλύψει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις αλλά και να ζήσει.

Τα ταμεία του κράτους να γεμίσουν και οι έλληνες ας ψοφήσουν.

Αυτό είναι το μήνυμα και αυτός είναι ο σκοπός.

Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζουν όλοι αυτοί που υπογράφουν αυτούς τους νέους νόμους οτι δεν θα έχει καμμία αξία η Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες.

Διαβάζουμε στα διάφορα site οτι απο αρχές του τρέχοντος μήνα φεύγουν καθημερινά απο όλες τις εφορίες της χώρας 12.000 ειδοποιητήρια προς τις τράπεζες για κατασχέσεις λογαριασμών.

Για τον λόγο αυτό και οι έλληνες έχουν μουδιάσει και δεν μπορούν να κουνηθούν.

Τα σηκώνουν όλα προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία και να αποφύγουν την ενεργοποίηση του κόφτη που περιμένει στην γωνία.

Αν κάποια στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν ο γνωστός κόφτης που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ώς ένα μέτρο άμεσης δρασης σε περίπτωση εκτροχιασμού του προγράμματος  θα τα φέρει όλα στα ίσα.

Απλά και εύκολα.

Εύχομαι να μην διαπιστώσουμε ποτέ την αποτελεσματικότητα του κόφτη.

Ισως για τον λόγο αυτό και η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο και τους μικροοφειλέτες.

Σου λέει αφού δεν μπορούμε να τα πάρουμε απο αυτούς που χρωστάνε τα πολλά ας ρίξουμε τα δίχτυα μας σε αυτούς που χρωστάνε τα λίγα.

Πάντως η εποχή που διανύουμε έχει πολλά νταλαβέρια αφού εκτός απο την πρωτοβουλία του Ντάϊσεμπλουμ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το χαρακτηρισμό   του προς την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία ώς “ξεπερασμένη” έχουμε και τον Στουρνάρα που για πρώτη φορά  την “πέφτει” στο Ταμείο ενώ  ο πρώην υπουργός οικονομικών με τα δύο επίθετα Γκίκας Χαρδούβελης θεωρεί λογικές όλες αυτές τις συζητήσεις για επιστροφή της χώρας στην δραχμή όσο δεν βγαίνουμε στις αγορές. Το κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών είναι μια τελευταία δημοσκόπηση που δίνει διψήφιο νούμερο διαφορά της πρώτης Νέας Δημοκρατίας απο τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που  είναι λίγο πάνω απο το 15%.

Ευχάριστη έκπληξη της συγκεκριμένης δημοσκόπησης το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να ανακάμπτει και να πλασάρεται στην τρίτη θέση του πίνακα με ποσοστό λίγο πάνω απο το 8% για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία.

Ένα δεύτερο κερασάκι στην ίδια τούρτα είναι το νέο κύμα ψύχους που σύμφωνα με τους μετερολώγους θα αρχίσει να μας επηρεάζει απο το Σάββατο με χαμηλές θερμοκρασίες που θα μας συνοδεύσουν σίγουρα μέχρι την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η θερμοκρασία θα πέσει περίπου δέκα βαθμούς και θα κυμαίνεται εκεί λίγο πανω απο το 0.

Δεν πρόκειται να επαλαληφθούν οι θερμοκρασίες του Γενάρη με -8 και -9 αλλά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλη μια περίοδο με αρκετό κρύο.

Με όλα αυτά φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια που είχε γράψει και τραγούδησει ο μεγάλος Λούκι και εμείς προσπαθούμε να μείνουμε όρθιοι και να ξεπεράσουμε με χαμόγελο όλα αυτά που προσπαθούν να μας γονατίσουν.

Είμαστε σίγουροι οτι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε και καλή ψυχολογία.

Με καλή ψυχολογία μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα.

Εύχομαι το 2017 να είναι τελικά μια καλύτερη χρονιά απο οτι οι προηγούμενες και να βγούμε οι καλές προβλέψεις που υπάρχουν για αυτήν.

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι για όλα.

Να έχετε το νού σας αγαπητοί αναγνώστες γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα και θα χρειαστεί και άλλη αγάντα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης