• 19 Μαΐου 2024,

Αγροτική προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού

 Αγροτική προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού

Επιτυχημένη ήταν τελικά η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στα διόδια της Μουσθένης, όπου την Τετάρτη επί τρεις περίπου ώρες οι μπάρες παρέμειναν ανοικτές και οι οδηγοί περνούσαν ελεύθερα. Στη διάρκεια της κινητοποιήσεως ανέκυψε κι ένα έκτακτο περιστατικό αφού ο Τρύφων Αράπογλου, ένας εκ των επικεφαλής των αγροτών, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο από όπου πήρε εξιτήριο κι έτσι η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Αράπογλου μίλησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ αναγγέλλοντας την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Υπέρ της προσφυγής συγκεντρώνονται ήδη υπογραφές και στην ΑΜΘ προκειμένου το ασφαλιστικό να κηρυχθεί αντισυνταγματικό.

ΕΡ: Πέραν των κινητοποιήσεων στα διόδια ποιες ακόμη μορφές αντίδρασης προγραμματίζονται;

ΑΠ: Το βλέμμα μας είναι στραμμένο προς την Αθήνα ωστόσο προγραμματίζονται κινητοποιήσεις κι εντός της Καβάλας. Την Παρασκευή θα παραστούμε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ώστε να καταθέσουμε ψήφισμα υπέρ της στήριξης του αγροτικού αγώνα. Οι επαφές μας είναι καθημερινές έστω κι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο σημείο συνάντησης σε κάποιο μπλόκο.

ΕΡ: Επομένως, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στην ΑΜΘ;

ΑΠ: Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης. Εκείνο που όλοι οι αγρότες της χώρας ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε πόσοι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε έως την επόμενη χρονιά.

ΕΡ: Υπάρχει ενδεχόμενο κλεισίματος των δρόμων και στην ΑΜΘ;

ΑΠ: Οι αποφάσεις των κινητοποιήσεων λαμβάνονται στις γενικές συνελεύσεις των αγροτών. Ήταν σχεδόν ομόφωνη η απόφαση να μην προχωρήσουμε σε κλείσιμο δρόμων. Εάν αύριο ληφθεί κάποια διαφορετική απόφαση τότε δεν αποκλείεται να αλλάξει η μορφή των κινητοποιήσεων.

ΕΡ: Είστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και συμμετοχή των συναδέλφων σας στις κινητοποιήσεις;

ΑΠ: Σταδιακά η συμμετοχή αυξάνεται. Μόλις μία ώρα μετά την ανάρτηση για την προσφυγή στο ΣτΕ είχαν ήδη συγκεντρωθεί χίλιες υπογραφές. Πρόκειται για μία κίνηση όπου μπορούν να μετέχουν οι αγρότες όλης της χώρας.

 

*

Διαβάστε επίσης