Φεύγοντας να πάρεις ότι θες , πράγματα αναμνήσεις και ενοχές …

 Φεύγοντας να πάρεις ότι θες , πράγματα αναμνήσεις και ενοχές …

Αποχαιρετούμε τον «Μπάλλο» με  ένα τραγούδι του Πασχάλη Τερζή.

Είναι αλήθεια ότι ο «Μπάλλος» ζόρισε αρκετές περιοχές της χώρας μας αλλά όχι την Καβάλα.

Εδώ στην δική μας γειτονιά θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την κακοκαιρία  ως ένα φυσιολογικό εποχικό  φαινόμενο.

Έπεσε αρκετό νερό αλλά έπεσε με χαμηλό τέμπο και για τον λόγο αυτό δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα.

Βγήκαμε αλώβητοι από αυτό το καιρικό σύστημα και πλέον έχει αρχίσει η προετοιμασία για το επόμενο αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες πλέον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα φαινόμενα.

Δεν πρόκειται για κλιματική αλλαγή αλλά για κλιματική κρίση !

 

Το «μούδιασμα» του κόσμου  που παρατηρείται αυτή την εποχή οφείλεται κυρίως στις ανατιμήσεις που έρχονται και προκαλούν τρόμο.

Όλοι φοβούνται ότι ο χειμώνας, και για έναν ακόμα  λόγο, θα είναι ακόμα πιο δύσκολος  και μαζεύονται.

 

Με 1,10 ξεκίνησε στην Καβάλα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης αλλά τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να φτάσει και στο 1,20.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλέψεις για μείωση παρά μόνο για αύξηση.

 

Με πολύ καλό καιρό ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα αλλά φαίνεται ότι δεν θα τελειώσει έτσι αφού πάμε για ένα ερχόμενο Σαββατοκύριακο επίσης βροχερό.

Από προχθές Κυριακή που βγήκε ο ήλιος μετά από περίπου μία εβδομάδα μουντάδας και βροχοπτώσεων αρχίσαμε να βγαίνουμε σαν τα σαλιγκάρια.

 

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στο διαδίκτυο έρχονται , λόγω των ανατιμήσεων, και άλλες  φοροελαφρύνσεις αλλά και επιδόματα.

Σε αντίθετη περίπτωση η διαφορά της  πρώτης Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που είναι σήμερα , σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις , στο 13% θα γίνει 3% !

 

Σε μία εβδομάδα περίπου θα γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης του Οκτώβρη και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα γίνουν οι παρελάσεις.

Δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει και να κάνει γνωστή αυτή της την απόφαση ;

Πάλι την τελευταία στιγμή ;

 

Πάρα πολλοί οι έλεγχοι και στην Καβάλα για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και κυρίως για το αν όσοι εισέρχονται στο εσωτερικό των καταστημάτων είναι εμβολιασμένοι.

Υπήρχανε μάλιστα περιπτώσεις που βρέθηκαν ανεμβολίαστοι στο εσωτερικό καταστημάτων με αποτέλεσμα να πέσει ο πέλεκυς  των προστίμων και να κλείσουν για 7 ημέρες τα καταστήματα αυτά.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης