• 16 Οκτωβρίου 2021,

Φεύγουν κι έρχονται οι Ρουμάνοι τουρίστες σε Καβάλα- Θάσο

 Φεύγουν κι έρχονται οι Ρουμάνοι τουρίστες σε Καβάλα- Θάσο

Μικρό αποδεικνύεται το πρόβλημα με τους Ρουμάνους τουρίστες που επισκέπτονται μαζικά φέτος το Καλοκαίρι το Ν. Καβάλας.

Η αλλαγή των δεδομένων και των προϋποθέσεων κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους δεν φαίνεται να τους επηρεάζει ιδιαίτερα. Έτσι ναι μεν αποχώρισαν μαζικά την Παρασκευή και το Σάββατο (ειδικά από τη Θάσο), συνεχίζουν κατά τα άλλα να έρχονται στην περιοχή.

Το θέμα ανέκυψε την Πέμπτη όταν η κυβέρνηση της Ρουμανίας έβαλε την Ελλάδα στην κίτρινη υγειονομικά ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι στην επιστροφή στη Ρουμανία από την Ελλάδα οι πολίτες της Βαλκανικής χώρας (οι ανεμβολίαστοι) πρέπει να έχουν αρνητικό PCR τεστ στον κορωνοϊό.

Κι ενώ Παρασκευή και Σάββατο αποχώρισαν από τη Θάσο για να προλάβουν την εφαρμογή του μέτρου (από χθες Κυριακή), συνέχισαν να φθάνουν στο Νομό Καβάλας γενικώς. Άρα δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την προαναφερθείσα αλλαγή.

Στη Θάσο νέες αφίξεις Ρουμάνων υπήρξαν χθες ενώ το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι αφίξεις των Βούλγαρων τουριστών. Η γενική εκτίμηση είναι ότι οι αφίξεις των Ρουμάνων δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα αν και οριστικά ή νέα συμπεράσματα θα υπάρξουν ως το τέλος της εβδομάδας.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης