• 18 Μαΐου 2024,

Φιλανθρωπική επίσκεψη του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης

 Φιλανθρωπική επίσκεψη του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης

Μεσημβρινή επίσκεψη φιλανθρωπικού περιερχομένου πραγματοποίησαν χθες μέλη του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης στην ανοιχτή μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων της Ιεράς Μητροπόλεως Φ – Ν – Θ. Πέραν από τις ευχές τους, τα μέλη του Συλλόγου μοίρασαν στους φιλοξενούμενους και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1974 και είναι ιστορικός. Η παρούσα διοίκηση ανέλαβε καθήκοντα το 2015 συνεχίζοντας το πολύχρονο πολιτιστικό έργο των προκατόχων, εκδηλώνοντας προσπάθεια επανασύνδεσης με την καβαλιώτικη κοινωνία. Πλήθος είναι οι καβαλιώτες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, όπως διευκρίνισε ο Δημήτρης Παπαχριστόπουλος, γεγονός που ενθαρρύνει κι ενισχύει τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Μία από τις δράσεις του είναι οι συμβολικές επισκέψεις μελών στην Καβάλα κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων. Ωστόσο, οι δράσεις πρέπει να είναι πολλές και παράλληλες και στις δύο πόλεις, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστός ο φορέας. Στο πλαίσιο της χθεσινής επισκέψεως, τα μέλη του Συλλόγου συναντήθηκαν εθιμοτυπικά με τον αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Καβάλας, θέτοντας τη βοήθεια του φορέα στη διάθεση των τοπικών αρχών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ», Δημήτρης Παπαχριστόπουλος, ήταν Εγγλέζος στο ραντεβού του, με τον Αντιπεριφερειάρχη. Βρέθηκε στο γραφείο του Θ. Μαρκόπουλου, στις 10.00 χθες το πρωί, δίνοντας του συμβολικό δώρο, ένα κουτί σοκολατάκια, προερχόμενα από τη Νέα Υόρκη, όπου ο κ. Παπαχριστόπουλος ήταν το Μάρτιο, μαζί με το Λύκειο των Ελληνίδων. Το ίδιο δώρο ο κ. Παπαχριστόπουλος έκανε το μεσημέρι αργότερα, χθες, στη Δήμαρχο, όταν βρέθηκε στο δημαρχείο.

Ακόμη πιο σημαντική ήταν η επίσκεψη του κ. Παπαχριστόπουλου, αυτή τη φορά μαζί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ίδιου συλλόγου, στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων χρονίως πασχόντων «ο Άγιος Σίλας».

Εκεί βρέθηκε και η κα Δήμητρα Τσανάκα, ενώ τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος. Ο Μητροπολίτης είπε στον κ. Παπαχριστόπουλο, ότι η μονάδα λειτουργεί ως μία χριστιανική οικογένεια, που περιθάλπει 40 με 45 άτομα. Ο Μητροπολίτης Προκόπιος ζήτησε από το Σύλλογο των Καβαλιωτών της Θεσσαλονίκης να συνεχίσουν το πλούσιο έργο τους, την ενδιαφέρουσα δραστηριότητά τους. Φάνηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Ενώ με την ευκαιρία του Πάσχα ευχήθηκε στον ελληνικό λαό να έχει ομοψυχία, καθώς όπως είπε η πατρίδα μας έχει απόλυτη ανάγκη από αυτήν.

Διαβάστε επίσης