Φίλιππας Φιλίππου: «Επιβάλλεται να αρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα»  

 Φίλιππας Φιλίππου: «Επιβάλλεται να αρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα»  

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής του Ατρόμητου Χαλκερού Φίλιππας Φιλίππου, κάνοντας την αποτίμηση της χρονιάς για την ομάδα του ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη του για το αν πρέπει να ξαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πως ήταν η χρονιά του 2020 για τον Ατρόμητο Χαλκερού;

Απ: Η χρονιά που πέρασε για τον Ατρόμητο ήταν αρκετά δύσκολη στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας, Αυτό το περιμέναμε άλλωστε αφού ήμασταν μια πολύ νεανική ομάδα με  μέσο  όρο  ηλικίας κοντά στα 20 έτη.

Δεν επιτύχαμε πολλά αποτελέσματα θετικά αλλά στο τέλος καταφέραμε με την νίκη επί του Ορφέα να τραβήξουμε τα βλέμματα πάνω μας αφού ήταν ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στο πρωτάθλημα.

Ερ: Τι έφταιξε τελικά και υποβιβάστηκε από την Α`κατηγορία και πως ξεκίνησε τη Β`κατηγορία;

Απ: Έφταιξε το νεαρό της ηλικίας και  το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αρκετοί έμπειροι παίκτες να τραβήξουν το κουπί  και να στηρίξουν όπως έπρεπε τους νεαρούς που είχαμε στο ρόστερ.

Η ομάδα στην Β κατηγορία ενισχύθηκε αρκετά όχι με έμπειρους αλλά με νεαρούς παράλληλα  ταλαντούχους που έχουν παραστάσεις από Γ`Εθνική και Α κατηγορία όπως Μαλαμίδης (ΑΟΚ-Κεραυνός Πέρνης), Κλειτσιώτης (Πέρνη) Σιμητός-Μανδαλιανός κτλ.

Έχουμε ίσως το ποιο καλό υλικό τον τελευταίων ετών. Ξεκινήσαμε με δυο νίκες στο κύπελλο,  στο πρωτάθλημα όχι τόσο καλά αλλά κερδίσαμε τον Ηρακλή Καβάλας με  4-0 πριν γίνει πάλι το lock down και διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα.

Ερ: Ποια είναι η γνώμη σου; Πρέπει να ξαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα;

Απ: Πρέπει να αρχίσουν. Κατά την άποψη μου, επιβάλλεται να αρχίσουν. Είναι πολύ μεγάλη αποχή μέχρι τον Ιούλιο-Αύγουστο.

Και αν δεν ξεκινήσουν καλώς η κακώς πάλι θα βρουν τρόπο οι παίκτες να αγωνίζονται είτε σε γήπεδα κανονικά είτε σε γήπεδα 5Χ5 και είναι το ίδιο οπότε δεν έχει καμία ουσία. Άποψη μου πρέπει προσεκτικά να αρχίσουν και να μπούμε στην κανονικότητα με υγεία.

Ερ: Είσαι υπέρ της άποψης να γίνουν σε ένα γύρο;

Απ: Κοιτάξτε αυτό θα το αποφασίσει η ΕΠΣΚ. Υπάρχουν ομάδες που έχουν δώσει πολλά χρήματα, έχουν κάνει συμφωνίες με παίκτες δεν έχουν έσοδα και μπαίνουν μέσα. Με ότι έγινε πιθανόν να διαλυθούν σωματεία.

Για μένα από το καθόλου να γίνει έστω και ένας γύρος και να παίξουμε ποδόσφαιρο πάλι με προσοχή.

Ερ: Πόσο πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων;

Απ: Σίγουρα έχει τον σημαντικότερο ρόλο, πρέπει να στηρίξει οικονομικά τις ομάδες ειδικά μιλάμε για τις ερασιτεχνικές που είναι ο πυλώνας του ποδοσφαίρου. Από εδώ ξεκινάνε όλα, από εδώ βγαίνουν παίκτες που εξελίσσονται και  παίζουν στις πιο μεγάλες ακόμη και επαγγελματικές κατηγορίες.

Ερ: Πόσο σας λείπει το γήπεδο;

Απ: Σίγουρα σε όλους μας λείπει το γήπεδο, είναι τρόπος ζωής, είναι ένας τρόπος εκτόνωσης να ξεχνά ο καθένας τα προβλήματα που έχει, μπαίνοντας στο γήπεδο είτε για αγώνα είτε για προπόνηση.

Προσωπικά μου έχει λείψει αρκετά αν και πηγαίνω γενικά για ποδοβόλεϊ  η για κάποιες ατομικές προπονήσεις με διάφορους παίκτες.

Ερ: Πόσος χρόνος θα χρειαστείτε για προετοιμασία αν τελικά δοθεί το πράσινο φως για προπονήσεις;

Απ: Σίγουρα θα χρειαστούν τουλάχιστον 15-20 μέρες  καθημερινής προπόνησης σαν μίνι προετοιμασία. Σε αυτό τον τομέα είμαστε τυχεροί σαν ομάδα που έχουμε γυμναστή τον Β. Γιοβανάκη   που είναι γνώστης και μπορεί να κάνει πολύ καλή και σωστή δουλειά.

Φυσικά υπάρχει φόβος για τραυματισμούς αφού μιλάμε για ερασιτέχνες, παιδιά που πάνε καθημερινά στην δουλειά. Είναι μεγάλη η αποχή και ότι και να γίνει χρειάζεται προσοχή. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ υγεία για το 2021 δύναμη αισιοδοξία και χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους και να νικήσουμε όλοι μαζί με προσοχή αυτή την πανδημία.

Θα ευχηθώ δύναμη κουράγιο υγεία σε ποδοσφαιριστές και παράγοντες.

Διαβάστε επίσης