• 25 Απριλίου 2024,

Γρηγόρης Αϊβαζίδης: «Στόχος μας θα ήταν η άνοδος στην Α1 κατηγορία» 

 Γρηγόρης Αϊβαζίδης: «Στόχος μας θα ήταν η άνοδος στην Α1 κατηγορία» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή, παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟΚ, Γρηγόρης Αϊβαζίδης.

Αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε για το 2020 χωρίς να γίνουν όμως πολλοί αγώνες ενώ μίλησε για την ενσωμάτωση της ομάδας με τον ΑΟΚ, κάνοντας την αποτίμηση αυτής της συνεργασίας που ξεκίνησε περίπου πριν από 2-3 χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη.


Ερ: Πως ήταν η χρονιά του 2020 για την ομάδα  μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟΚ;

Απ: Αγωνιστικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ξεκινήσαμε προετοιμασία αλλά προλάβαμε να παίξουμε δυο παιχνίδια στην Α2 κατηγορία. Πήγαμε καλά, κάναμε δυο νίκες αλλά δεν συνεχίσαμε λόγω του κορωνοϊού.

Η προσπάθεια μας έμεινε στην αρχή.

Κερδίσαμε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό και στον Αμυγδαλεώνα την ομάδα του Αστέρα Τρικάλων με 55-29. Στο Κύπελλο περάσαμε χωρίς αγώνα την 1η αγωνιστική ενώ δεν προλάβαμε να παίξουμε την 2η αγωνιστική. Είναι μια χρονιά χωρίς δράση όπως και σε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Εμείς σαν ΑΟΚ ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και ήταν σίγουρο ότι και πάλι θα παλεύαμε για το καλύτερο.

Η ομάδα μας είναι καλή, μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Τώρα πρέπει να περιμένουμε. Σίγουρα μας έλειψε και το ριμπάουντ φιλίας που γινόταν στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και ήταν ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά με ομάδες πολύ δυνατές από το εξωτερικό. Ήταν μια γιορτή.

Ερ: Θα είχατε στόχο την άνοδο στην Α1 κατηγορία;

Απ: Η αλήθεια είναι ότι θα είχαμε στόχο την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Πάντα βέβαια εγώ κρατάω μικρό καλάθι. Πρέπει να προσπαθούμε συνέχεια για το καλύτερο. Να δουλεύουμε και να έχουμε την κατάλληλη χημεία μεταξύ μας.

Ερ: Στο ρόστερ του ΑΟΚ υπήρχαν αλλαγές;

Απ: Υπήρχαν κάποιες μικρές αλλαγές όχι πολλές. Μια από αυτές ήταν του Παναγιώτη Σαουλίδη που ήταν παλιός παίκτης της «Ίριδας» και από πέρσι εντάχθηκε πάλι σε μας σαν ΑΟΚ. Πολύ σημαντική προσθήκη.

Επίσης ήρθε ένας καινούριος παίκτης από τη Δομή Μεταναστών. Είναι 18 χρονών ο Ραχίμι και έχει μεγάλο ταλέντο. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Ήρθε σε μας, είναι πολύ καλό παιδί, έχει προοπτικές. Βέβαια παρέμεινε ο βασικός κορμός της ομάδας μας.

Δεν είχαμε μαζί μας τον Θανάση Πολυχρονιάδη που πήγε σε ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ερ: Οργανωτικά έγιναν βήματα προς το μπρος;

Απ: Πάντα γίνονται βήματα προς τα μπρός, ποτέ προς τα πίσω. Μας βοηθάνε πάντοτε κάποιοι άνθρωποι. Είχαμε συμπαραστάτες και συνεχίζουμε να έχουμε. Δεν έχουμε παράπονο και τους ευχαριστούμε. Δεν φύγανε οι συμπαραστάτες μας παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται πρωτάθλημα αυτό τον καιρό.

Ερ: Είναι σίγουρα κάτι που σας λείπει και σας, το παρκέ, οι προπονήσεις, οι αγώνες.

Απ: Ο αθλητισμός είναι που λείπει σε όλο τον κόσμο. Φυσικά και σε μένα. Μιλάμε με τα παιδιά αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν ούτε προπονήσεις. Ο καθένας ότι μπορεί κάνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις ούτε σε εξωτερικούς χώρους, θέλει και ειδικά καρότσια.

Ερ: Βρήκατε ζεστασιά και στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα.

Απ: Όταν δεν ευνοούν οι συνθήκες στην Καλαμίτσα, πηγαίνουμε στο γήπεδο του Αμυγδαλεώνα.

Πάντα στην Καλαμίτσα εμείς  είμαστε ο  αποδιοπομπαίος τράγος. Αντί να φιλοτιμηθούν κάποιες ομάδες που είναι όρθιοι και δεν έχουν μεγάλο κόστος μετακίνησης και βάρος μετακίνησης, αναγκαζόμαστε εμείς κάθε τρεις και λίγο να μετακομίζουμε στον Αμυγδαλεώνα εκεί όπου οι άνθρωποι μας έχουν δεχτεί με τον καλύτερο τρόπο και τους ευχαριστούμε.

Εχουμε δώσει ήδη στον Αμυγδαλεώνα αγώνες πρωταθλήματος.

Ερ: Φαίνεται ότι είναι ένα παράπονο αυτό;

Απ: Είναι ένα μεγάλο παράπονο. Δεν μας σέβονται οι άλλες οι ομάδες. Δεν καταλαβαίνουν την όλη διαδικασία που χρειαζόμαστε για να κάνουμε αυτές τις κινήσεις. Βέβαια δηλώνονται πιο μπροστά τα άλλα πρωταθλήματα απ` ότι το δικό μας. Αυτό είναι ένα λάθος.

Φέτος έχουν μπει στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και οι Πάνθηρες που συμμετέχουν στην Α2 γυναικών. Βέβαια δεν έχω τίποτα με τα κορίτσια και είναι μεγάλη επιτυχία για το Καβαλιώτικο γυναικείο μπάσκετ που έχει ομάδα στην Α2.

Πρέπει να υπάρχει και λίγο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στις ομάδες. Σε γενικές γραμμές υπάρχει αλλά θέλουμε να το δούνε και με διαφορετικό μάτι ορισμένοι.

Ερ: Τι μπορούμε να πούμε για τη συνεργασία με τον ΑΟΚ; Είναι καλύτερα τώρα για την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο που λειτουργούσε αυτόνομα σαν «Ιρις»;

Απ: Νομίζω ότι φαίνεται στη πράξη ότι είναι καλύτερα. Υπάρχουν πολλές βοήθειες από τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ στην ομάδα μας.

Ο Ερασιτέχνης πλέον έχει καλύψει όλα τα τμήματα.

Έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα. Κακά τα ψέματα εμείς λειτουργούσαμε μόνοι μας. Δεν είχαμε στήριξη από κανέναν. Οπότε τώρα έχουμε και 5 ανθρώπους από πίσω που μας βοηθάνε. Βέβαια πολύ μας βοηθάει η θεραπευτική και συμβουλευτική μονάδα Πράξις.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον αθλητισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μας βοηθάει πάρα πολύ και φυσικά τους ευχαριστούμε.

Ερ: Τι εύχεσαι για το 2021;

Απ: Εύχομαι σε όλους τους καλύτερους. Πρώτα απ` όλα να βελτιωθούν τα πράγματα, να έχουμε την υγεία μας. Μετά φυσικά όλα τα άλλα. Εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, εύχομαι να επανέλθουμε στα γήπεδα.

Ας ελπίσουμε ότι με το εμβόλιο, θα είναι η αρχή του τέλους. Εκτός από το εμβόλιο δεν φαίνεται άλλο φως στο τούνελ.

Διαβάστε επίσης