• 3 Μαΐου 2024,

Φίλιππος Τσανακτσής: Πιθανός αντάρτης στην ομάδα Τσανάκα

 Φίλιππος Τσανακτσής: Πιθανός αντάρτης στην ομάδα Τσανάκα

Για ένα πλήθος θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος μας μίλησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Τσανακτσής, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων και τα πεπραγμένα της διοικήσεως του δήμου. Αρχικά ο κ. Τσανακτσής μας μίλησε για τη δευτεριάτικη πυρκαγιά στην περιοχή ανάμεσα στο Κρυονέρι και τους Φιλίππους, που έκαψε περίπου εκατό στρέμματα με χόρτα και πουρνάρια. Μάλιστα στο ίδιο σημείο είχε εκδηλωθεί φωτιά και πριν από ένα δεκαήμερο. Ο δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε τις υποψίες του ότι κάποιοι προκάλεσαν τη δεύτερη πυρκαγιά σε τόσο σύντομο διάστημα, έστω κι αν η πρώτη αποδίδεται σε κεραυνό.

Ο κ. Τσανακτσής θεώρησε ότι η δεύτερη πυρκαγιά οφείλεται σε χρυσοθήρες. Στην περιοχή κυκλοφορούν χρυσοθήρες ερευνώντας τα βουνά. Αδίκως σκάβουν, δήλωσε πάντως χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος, αφού τίποτε μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί για ανεύρεση πολύτιμων αντικειμένων.

Στο δημοτικό διαμέρισμα του Ζυγού, από όπου κατάγεται ο κ. Τσανακτσής, ακούγονται παράπονα διότι δεν αντικαθίστανται οι καμένες λάμπες με αποτέλεσμα να επικρατεί σκοτάδι. Ο δημοτικός σύμβουλος όμως καταρρίπτει τους ισχυρισμούς, διευκρινίζοντας ότι οι λάμπες αλλάζουν τακτικά, παρά τη δύσκολη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για την αγορά τους. Τόσο ο κ. Τσανακτσής, όσο και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεωνίδας Βουδούρης, σπεύδουν άμεσα προκειμένου να τακτοποιήσουν παρόμοια περιστατικά. Αρκεί φυσικά και οι κάτοικοι να ενημερώνουν για τα προβλήματα και για τις καμένες λάμπες. Αν μάλιστα πρόκειται για κάποιο επείγον περιστατικό, την αλλαγή κάνουν ακόμη και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Γκρίνιες ακούστηκαν για το γεγονός ότι προσφάτως κατεδαφίστηκε ένα παρεκκλήσι πλησίον του κοιμητηρίου του Ζυγού. Ξαφνιάστηκε με την είδηση ο Φίλιππος Τσανακτσής, που μας εξήγησε ότι το παρεκκλήσι ήταν δωρεά του αείμνηστου κ. Ηλιάδη, πρώην προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας των Λύκων και η ανέγερσή του είχε κοστίσει ποσό άνω των δέκα εκατομμυρίων δραχμών. Ο εκλιπόντας είχε προχωρήσει σε δωρεά του παιδικού σταθμού και ακόλουθα δρομολόγησε και την ανέγερση του παρεκκλησίου.

Η αποπεράτωση οφείλεται στη δωρεά της συζύγου του εκλιπόντα κ. Τραπεζαλίδη στη μνήμη του. Μάλιστα για την αποπεράτωση εργάστηκαν εθελοντικά και οι κάτοικοι του χωριού. Το παρεκκλήσι ήταν όμορφο και χωρούσε 30 – 40 άτομα, μας εξήγησε ο κ. Τσανακτσής, ενώ αρκετές φορές οι κηδείες γίνονταν εκεί. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και προσωπικά στο δημοτικό σύμβουλο ο οποίος όμως εξήγησε ότι αρμοδιότητα στο θέμα είχαν ο ιερέας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Το παρεκκλήσι κατεδαφίστηκε προκειμένου στη θέση του να ανεγερθεί νέα εκκλησία. Μια μερική παρέμβαση στους τοίχους ώστε να ευρυχωρήσει το παρεκκλήσι περίμενε μόνο ο κ. Τσανακτσής κι αντ’ αυτού προέκυψε η ολική κατεδάφιση.

Ο δημοτικός σύμβουλος κλήθηκε να μας μιλήσει για τις καταγγελίες περί «παραμάγαζου» στην περιοχή, της εταιρείας του αγωγού ΤΑΡ μέσω του οποίου κάποιοι «βολεύουν» κόσμο στη δουλειά. Αρνήθηκε την ύπαρξη κάτι ανάλογου ο δημοτικός σύμβουλος, που συμπλήρωσε ότι δυο – τρία άτομα πήγαν στη Θεσσαλονίκη κι έδωσαν επαγγελματική συνέντευξη. Τους ενημέρωσαν ότι οι αποδοχές ανέρχονται σε 25 ευρώ / ημέρα υπό δύσκολες συνθήκες και για πολλές ώρες, με το μηναίο ποσό να διαμορφώνεται μάξιμουμ σε πεντακόσια ευρώ. Τελικά οι ενδιαφερόμενοι δε συμφώνησαν. Στο Ζυγός πάντως δεν υπάρχει γραφείο και οι αιτήσεις καταθέτονται ηλεκτρονικά, δήλωσε ο κ. Τσανακτσής. Απλά, κάποιοι κάτοικοι των Κρηνίδων, λόγω της προϊστορίας και των αντιδράσεων, θέλησαν να καταθέσουν αίτηση μέσω του Ζυγού.

Αναφορικά με την παραίτησή του από μέλος της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καβάλας, ο Φίλιππος Τσανακτσής εξήγησε: «Κουράστηκα. Επί δύο χρόνια ήμουν τακτικό μέλος αλλά ας μπει στη θέση μου και κάποιος άλλος». Στο ερώτημα εάν ενοχλείται που δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα σε κάποια θέση προέδρου ή αντιδημάρχου, μας απάντησε: «Όχι. Η δήμαρχος μας είπε ότι θα κάνει αντικατάσταση κάθε χρόνο. Πιστεύω ότι θα μας χρησιμοποιήσει κάπου».

Αλλαγές στη σύνθεση της διοικήσεως ακούγεται ότι θα πραγματοποιηθούν είτε στο τέλος του 2016 είτε στις αρχές του 2017, πληροφορίες που δε γνωρίζει προσωπικά ο δημοτικός σύμβουλος. Εάν για παράδειγμα ερωτηθεί περί αλλαγής του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, θα απαντήσει αρνητικά. Διότι, διαπιστώνει ότι ο πρόεδρος αποδίδει πολύ καλά στα καθήκοντά του. Ζητήσαμε από τον κ. Τσανακτσή να σχολιάσει γενικότερα την πορεία της ομάδας Τσανάκα κι εκείνος επεσήμανε:

«Κρίνω ότι τα πάμε πολύ καλά. Υπάρχουν βεβαίως και ορισμένα μέλη της ομάδας που επιδιώκουν να αυτοπροβληθούν. Αυτοί το παρακάνουν στην προβολή τους. Ίσως να σχεδιάζουν πιθανή δική τους δημαρχιακή υποψηφιότητα έστω κι απέναντι στην κ. Τσανάκα. Κάποιοι αρχικά εκλέγονται ως σύμβουλοι με μία παράταξη και στην συνέχεια κάνουν ανταρσία. Όλα αυτά φυσικά είναι δικές μου υποψίες και αφορούν σε ένα πρόσωπο. Πιστεύω ότι στη διάρκεια του τελευταίου έτους θα αποδειχθούν οι προσθέσεις του».

 

Διαβάστε επίσης