• 4 Μαΐου 2024,

Συμπαράσταση στους απολυμένους της ΒΦΛ

 Συμπαράσταση στους απολυμένους της ΒΦΛ

Μεγάλη κινητοποίηση συμπολιτών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με την ευκαιρία συζήτησης στο πρωτοδικείο Καβάλας, των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων όσων εργάζονταν ή εργάζονται στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, αλλά βρίσκονται από την αρχή του καλοκαιριού σε κινητοποιήσεις. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας από το Περιστέρι, μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο «Βερούλειο», προς το δικαστικό μέγαρο, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της εταιρίας και του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ανάμεσα στο πλήθος είδαμε πολλούς συνταξιούχους της ΒΦΛ, εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, εργαζόμενους στα Πετρέλαια, μ΄ επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σωματείου Μ. Κελαϊδάκη, άλλους απλούς πολίτες και βέβαια συγγενικά πρόσωπα αυτών που ταλαιπωρούνται από την αρχή του καλοκαιριού. Ήταν μία πορεία με όγκο και παλμό, στη διάρκεια της οποίας άναψαν καπνογόνα, ενώ η κίνηση προσωρινά στο ρεύμα κυκλοφορίας της Τενέδου προς την Καλαμίτσα, διεκόπη. Άλλη ομάδα περίμενε τους διαδηλωτές μπροστά από την είσοδο του δικαστικού μεγάρου. Όλοι μαζί κινήθηκαν στο εσωτερικό, περιμένοντας την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Η άλλη πλευρά με αναβαθμισμένη την παρουσία δικηγόρων έφθασε στο δικαστικό μέγαρο μία ώρα αργότερα κι από το γκαράζ βρέθηκε πλησίον του χώρου όπου δικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η αστυνομία φρόντισε ώστε να μη συμβεί το παραμικρό. Είχε σε απόσταση τους δικηγόρους και τους μάρτυρες της μιας πλευράς με τους διαδηλωτές της άλλης, αλλά γενικότερα η κατάσταση μέσα στο δικαστικό μέγαρο ήταν αρκετά ήρεμη.

Προσερχόμενος ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης, είπε ότι «δίνεται μάχη κατά της αυθαιρεσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη». «Δεν κάνουμε πίσω»  συμπλήρωσε». Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς ήταν επίσης στο δικαστήριο, για συμπαράσταση στους εργαζομένους και είπε μεταξύ των άλλων: «Το πρόβλημα των λιπασμάτων έπρεπε να είναι το πρωί αυτής της πόλης. Πολλοί το αποφεύγουν. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια, με την υγεία, με τους μισθούς των εργαζόμενων. Τέσσερεις μήνες που διαρκεί ο αγώνας τους, η άλλη πλευρά δείχνει αναλγησία.  Αυτή η στάση κάτι άλλο κρύβει. Οι καβαλιώτες πρέπει να είναι στο πλευρό των ανθρώπων που διαμαρτύρονται».

Περίπου στις 12.00 το μεσημέρι άρχισε η διαδικασία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων. Συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι, λόγω του ότι επρόκειτο να δικαστούν κι άλλες υποθέσεις, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στο τέλος του μήνα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης