Φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επιλέγουν μεταξύ 3 υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών

 Φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επιλέγουν μεταξύ 3 υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει τη διαδικασία της ψηφοφορίας που θα γίνει σε όλο το Νομό την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου.

Είναι οι προκριματικές εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα για την επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών. Όπως είπε στην Πρωινή ο Κώστας Μορφίδης, οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας μπορούν να ψηφίσουν τρεις από τους 9 υποψήφιους για υποψήφιους ευρωβουλευτές εκπροσώπους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για τρεις υποψήφιους που προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και την Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. Αυτοί είναι η συμβολαιογράφος κ. Παπανδρέου, ο Χάρης Κολοζώφ και η Αθανασία Χατζηφωτίου. Οι δύο τελευταίοι κατάγονται από την Καβάλα αλλά τελευταία δεν ζουν στην πόλη.

Από τους 9 συνολικά υποψήφιους για υποψήφιους ευρωβουλευτές η Ανατολική Μακεδονία Θράκη θα έχει τελικά δύο εκπροσώπους στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Τους δύο πρώτους σε ψήφους. Με λίγα λόγια οι υποψήφιοι του Νομού Καβάλας μπαίνουν σε συναγωνισμό με τους υποψήφιους για υποψήφιοι ευρωβουλευτές όλης της υπόλοιπης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μορφίδη αυτού του είδους η ψηφοφορία προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος. Η διαδικασία είναι ανοιχτή και για φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας και σε όλη την Ελλάδα ενώ στο τέλος ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει πέντε υποψήφιους ευρωβουλευτές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα έχει προηγηθεί. Την ερχόμενη εβδομάδα  ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα ανακοινώσει τι σημαντικές λεπτομέρειες της διαδικασίας για την εσωκομματική ψηφοφορία. Τον τόπο και τις ώρες.

Διαβάστε επίσης