Φήμες για συνάντηση της διοίκησης του σωματείου με τον Λαυρεντιάδη

 Φήμες για συνάντηση της διοίκησης του σωματείου με τον Λαυρεντιάδη

Αν όσα ακούγονται από μέρες στην πόλη της Καβάλας είναι αληθινά, τότε η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα θα είναι εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων στο πρόβλημα της ΒΦΛ. Επίσημες ανακοινώσεις ή δηλώσεις δεν έγιναν από κανέναν εμπλεκόμενο. Ωστόσο είναι κάτι σαν κοινό μυστικό το ότι επετεύχθη μια πρώτη συμφωνία μεταξύ των απολυμένων και της εταιρίας.

Υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες (που κι αυτές ουδείς επιβεβαιώνει επίσημα), σύμφωνα με τις οποίες η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων βρέθηκε στην Αθήνα προ λίγων ημερών καλεσμένη από τον ίδιο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη! Σε αυτό το ραντεβού λέγεται ότι συζητήθηκαν και κρίθηκαν τα πάντα, στη διπλή κατεύθυνση καταβολής αποζημιώσεων και επιστροφής στην εργασία!

Επειδή το ρεπορτάζ είναι δύσκολο αφού όλα τα στόματα είναι κλειστά, προσθέτουμε με επιφύλαξη ότι: Η συμφωνία που φέρεται να επιτεύχθηκε είναι στη βάση των δικαστικών αποφάσεων υπέρ των απολυμένων. Στο εργοστάσιο και για αντικειμενικούς λόγους δεν θα επιστρέψουν και οι 180 αλλά αρκετοί από αυτούς.

Οι φήμες κυκλοφορούν ταχύτατα από στόμα σε στόμα, συζητιούνται και εντός του εργοστασίου όπου κάποιοι πρόσφατοι εργαζόμενοι αρχίζουν να ανησυχούν. Πρόκειται για αυτούς που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους κι αυτούς που είχαν επεισόδια με κάποιους από τους απολυμένους.

Στην όλη υπόθεση ελάχιστα φαίνεται να εμπλέκεται η Κυβέρνηση που φυσικά θα επωφεληθεί αν το πρόβλημα λυθεί. Αυτό αν γίνει, θα γίνει παραμονές του κυβερνητικού συνεδρίου (σύμπτωση;) διευκολύνοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Καρβάλη!

Συμπληρωματικά με όλα τα πιο πάνω παρατηρούμε ότι 1ον) Δίκη που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή στο δικαστήριο αναβλήθηκε 2ον) Δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας το γνωστό θέμα των λιμενικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου. Η επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή κι ένα από τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν ήταν της ΒΦΛ. Περιέργως δεν υπήρξε ποτέ στην ημερήσια διάταξη.

 

Διαβάστε επίσης