Φορτηγά συνεχίζουν να παρκάρουν στο επικίνδυνο -όπως αποδείχθηκε- σημείο του λιμανιού

 Φορτηγά συνεχίζουν να παρκάρουν στο επικίνδυνο -όπως αποδείχθηκε- σημείο του λιμανιού

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία της εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν στην πλωτή εξέδρα του κεντρικού λιμανιού από το πρόσφατο περιστατικό με το μεγάλο φορτηγό. Το οποίο λίγο ακόμη και θα έπεφτε στη θάλασσα. Ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο είδε χθες και τα δύο σκάφη αναψυχής που υπέστησαν ζημιά από το ίδιο περιστατικό. Μια πρώτη και ίσως πρόχειρη εκτίμηση της κατάστασης αναφέρει ότι οι  αποζημιώσεις μπορεί και να φθάσουν το ποσό των 50.000 ευρώ. Στις αποζημιώσεις, όποιο κι αν τελικά είναι το ποσό, θα πρέπει να προστεθούν και τα έξοδα ανέλκυσης του μεγάλου οχήματος. Εργασία στην οποία ας μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο μεγάλοι γερανοί!

Το φορτηγό θα έπεφτε στη θάλασσα αν δεν σταματούσε στα δύο σκάφη και στην πλωτή εξέδρα. Η ζημιά στην οποία αφορά ένα μήκος δέκα περίπου μέτρων. Η εξέδρα θα βγει από τη θάλασσα, θα διορθωθεί και θα επανέλθει. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να προκύπτει λόγος αντικατάστασης της. Το ένα από τα δύο σκάφη αναψυχής είναι καινούργιο, το κόστος της ζημιάς θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο αυτά μπορούν να ξαναγίνουν κατάλληλα για τη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό το οδηγούσε Έλληνας οδηγός από την Πελοπόννησο.

Εν τω μεταξύ χθες Παρασκευή φορτηγά άρχισαν πάλι να σταθμεύουν εκεί όπου ήταν παρκαρισμένο αυτό του γεγονότος την Τετάρτη. Την Πέμπτη τα προς εκτελωνισμό φορτηγά στάθμευσαν αλλού, μπροστά από την είσοδο του κτιρίου του Τελωνείου. Από χθες επανήλθε η γνωστή και επικίνδυνη όπως αποδεικνύεται συνήθεια. Είναι ένα μεγάλο θέμα το που θα παρκάρουν τα 4-5 (ημερησίως) φορτηγά που εκτελωνίζονται. Το πρόσφατο περιστατικό απέδειξε ότι η στάθμευση κοντά στη θάλασσα εγκυμονεί κινδύνους.

*Το Λιμεναρχείο Καβάλας για το περιστατικό εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  Πτώση ημιρυμουλκούμενου σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στο λιμένα Καβάλας, χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του φορτηγού, ή κάποιο άλλο άτομο. Συγκεκριμένα, ο 38χρονος οδηγός του ημιρυμουλκούμενου, στάθμευσε το ανωτέρω όχημα στην προβλήτα στο ύψος του Τελωνείου Καβάλας και λόγω της κλίσης της, κύλησε οπισθοδρομικώς, διανύοντας περίπου δέκα μέτρα καταλήγοντας κατά το ήμισυ στη θάλασσα. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκε φθορά στην πλωτή εξέδρα του Ο.Λ.Κ. Α.Ε. καθώς και σε δύο ιδιωτικά σκάφη. Το ημιρυμουλκούμενο και τα δύο ιδιωτικά σκάφη ανελκύθηκαν από δύο γερανοφόρα οχήματα. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 38χρονος οδηγός του ημιρυμουλκούμενου.

Διαβάστε επίσης