Συνεχίζονται ενημέρωση και έλεγχοι στην εστίαση για την πρόληψη του κορωνοϊού

 Συνεχίζονται ενημέρωση και έλεγχοι στην εστίαση για την πρόληψη του κορωνοϊού

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η χθεσινή ενημερωτική συνάντηση του Διευθυντή Υγείας της ΠΕ Καβάλας κ. Χρήστου Παπαδόπουλου με εκπροσώπους των επαγγελματιών της εστίασης. Έγινε στο χώρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, μετά από αίτημα των ίδιων των επαγγελματιών. Παρέστησαν το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των Καφεζυθοπωλών, ο πρόεδρος του σωματείου των εστιατόρων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Στην έναρξη της συζήτησης, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η ΚΥΑ που ορίζει τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή των μέτρων δίνει μεγάλη σημασία στη διάταξη των μαγαζιών. Πως είναι τοποθετημένα τραπέζια και καρέκλες, τι ισχύει στα μπαρ εντός των καταστημάτων κτλ. Είπε με λίγα λόγια ότι το «στήσιμο» ενός καταστήματος είναι αυτό που δεν επιτρέπει τον λεγόμενο συγχρωτισμό. Τα δε πρόστιμα, τόνισε, υπολογίζονται με συγκεκριμένο τρόπο (σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ) και δεν είναι δική του απόφαση το ύψος τους. Αναγνώρισε ότι ο τρόπος υπολογισμού των προστίμων είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξοντωτικός. Μετά την εισήγηση του κ. Παπαδόπουλου επακολούθησε διάλογος, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε.

Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι: «Η υπηρεσία ποτέ δεν αρνήθηκε το διάλογο και την ενημέρωση. Κάναμε και συστάσεις. Σχετικά με την πρόληψη του κορωνοϊού τα πράγματα είναι σοβαρά και κρίσιμα. Σκοπός μας είναι τα προλάβουμε τα χειρότερα. Θα δείξουμε επιείκεια αλλά όχι ανοχή».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα. Όσο για τα πρόστιμα σε δύο επιχειρήσεις, τα οποία επιβλήθηκαν μετά τους ελέγχους την περασμένη Τρίτη, είπε ότι οι ενστάσεις θα εξεταστούν όπως προβλέπεται. Από την εκ του νόμου αρμόδια επιτροπή. Όση ώρα διήρκεσε η χθεσινή σύσκεψη άπαντες οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκα ενώ κάθισαν σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Διαβάστε επίσης