• 16 Μαΐου 2024,

Φωτεινή Δημητριάδη: «Στόχος μου η τετράδα στο ranking και στο Πανελλήνιο» (φωτογραφίες)

 Φωτεινή Δημητριάδη: «Στόχος μου η τετράδα στο ranking και στο Πανελλήνιο» (φωτογραφίες)

Η αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Φωτεινή Δημητριάδη παραχώρησε συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή.

Η 15χρονη Καβαλιώτισσα ξεχωρίζει στο χώρο του αθλήματος καθώς έχει πολλές επιτυχίες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και τα αγωνίσματα. Αναφέρθηκε στις διακρίσεις της αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας.

Τέλος, ευχαρίστησε τα άτομα που τη βοήθησαν από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα.

Ερ: Ποια είναι η μεγαλύτερή σου διάκριση;

Απ: Η μεγαλύτερή μου διάκριση πραγματοποιήθηκε πριν περίπου 3 χρόνια. Ήμουν 6η δημοτικού και έπαιζα στην κατηγορία των παγκορασίδων. Σε πανελλήνιο τουρνουά της Χίου κατέκτησα την πρώτη θέση νικώντας το νούμερο 1 και το νούμερο 2 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης.

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν και ποιοι οι δικοί σου;

Απ: Στόχος της ομάδας είναι η άνοδος από την Β’ εθνική στην Α2 κατηγορία. Επίσης, ένα μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νεανίδων. Προσωπικός μου στόχος είναι η τετράδα στο ranking list και στο Πανελλήνιο ώστε να καταφέρω να μπω στην εθνική και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα.

Ερ: Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου μέχρι τώρα;

Απ: Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου έγινε το 2020. Η ομάδα μας, ΑΣΕΑ Καβάλας κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων στο αγώνισμα του ομαδικού. Στον τελικό αντιμετωπίσαμε τη θυγατρική ομάδα του Ολυμπιακού και το σκορ ήταν 2-2. Στον τελευταίο και πιο κρίσιμο αγώνα έπαιξα εγώ, κατάφερα να κερδίσω και έδωσα το κύπελλο στην ομάδα.

Ερ: Ως μαθήτρια έχεις σχολικές υποχρεώσεις. Πως καταφέρνεις να συνδυάσεις μαθήματα και πρωταθλητισμό;

Απ: Είναι αρκετά δύσκολο αυτό. Προσπαθώ να τα βάλω στο μυαλό μου σε μία σειρά και να φτιάξω ένα καλό πρόγραμμα ώστε να καταφέρω να τα συνδυάζω όλα με επιτυχία.

Ερ: Επηρεάστηκες καθόλου από την πανδημία και την καραντίνα;

Απ: Η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα πάρα πολύ. Η ψυχολογία μου έπεσε πολύ, 6 μήνες δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση και ήμουν κλεισμένη στο σπίτι. Γενικά ήταν πολύ αρνητικό το κλίμα εκείνη την περίοδο.

Ερ: Σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με το πινγκ πονγκ;

Απ: Το σκέφτομαι επειδή μου αρέσει πολύ. Θέλω να συνεχίσω για όσο περισσότερο μπορώ. Μου αρέσει ο αθλητισμός και θέλω να ασχοληθώ με αυτόν.

Ερ: Ποιοι σε βοήθησαν στα πρώτα σου βήματα. Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους;

Απ: Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν σε όλα. Από τα πρώτα μου βήματα μέχρι και σήμερα με έχει βοηθήσει πολύ ο προπονητής μου, Γιάννης Σταύρου και φυσικά όλοι οι συμπαίκτες μου. Τους ευχαριστώ όλους πολύ!

Διαβάστε επίσης