Έρχεται τσουνάμι ανατιμήσεων …

 Έρχεται τσουνάμι ανατιμήσεων …

Φθινοπωρινό «τσουνάμι» ανατιμήσεων βρίσκεται προ των πυλών, καθώς έρχονται αυξήσεις έως και 25% σε πάνω από 500 προϊόντα πρώτης ανάγκης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ενόψει των αυξήσεων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναζητά τρόπους αναχαίτισης του προβλήματος, με μια σειρά από παρεμβάσεις.

Οι αυξήσεις – οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και 50% – στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος θα αρχίσουν να καταγράφονται στους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου και, όπως εκτιμάται, αυτοί που κατά κύριο θα κληθούν να πληρώσουν τη «λυπητερή» των αυξήσεων, θα είναι τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ερώτημα το οποίο παραμένει όμως ακόμα αναπάντητο είναι τι είναι αυτό που προκαλεί αυτό το «τσουνάμι» ανατιμήσεων.

Σε αυτό το ερώτημα απάντηση δεν υπάρχει και όλοι κάνουν τα «παγόνια».

Όλοι μας λένε τι θα κάνουν προκειμένου να ανακόψουν αυτό το κύμα ανατιμήσεων αλλά κανείς δεν μας λέει τι το προκαλεί.

 

Όλο το Σαββατοκύριακο το ΜΕΓΚΑ μας πέθανε κυριολεκτικά στην διαφήμιση του καινούργιο καθημερινού του σήριαλ «Η γη της ελιάς» που ευελπιστεί να γίνει οι «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» του ΜΕΓΚΑ.

Καλό καστ ηθοποιών με ένα όμως  σενάριο  πολυφορεμένο στην Ελληνική τηλεόραση.

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα ούτε η τελευταία που ένα σήριαλ «χτίζεται» σεναριακά  πάνω σε μία βεντέτα.

Την διαφορά σε αυτό το σήριαλ κάνει σίγουρα η Άντζελα Γκερέκου η οποία μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στην υποκριτική και μία πλειάδα νέων ηθοποιών που ευελπιστούν να κερδίσουν την συμπάθεια του τηλεοπτικού κοινού.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είδαμε από 3 φορές σε επανάληψη το κάθε επεισόδιο που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ήταν το Σαββατοκύριακο της Γκερέκου.

 

Το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν ακούμπησε την Καβάλα που συνέχισε να ζει σε ρυθμούς καλοκαιριού.

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος με υψηλότερες μάλιστα θερμοκρασίες.

 

Αυτή η εβδομάδα μας φέρνει πιο κοντά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιά που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει κανονικά και ότι και να γίνει στην πορεία δεν θα αντικατασταθεί σε καμία περίπτωση από την υπηρεσία webex.

Η δια ζώσης εκμάθηση φέτος είναι αδιαπραγμάτευτη.

O μαθητής που θα νοσεί από covid  θα μπαίνει σε καραντίνα στο σπίτι του και θα επιστρέφει στην τάξη του όταν θα γίνεται καλά.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης