• 8 Μαΐου 2024,

Φωτογραφική αναδρομή στην 68χρονη πορεία της «Πρωινής»

 Φωτογραφική αναδρομή στην 68χρονη πορεία της «Πρωινής»

Η «Πρωϊνή» γίνεται σήμερα 68 χρονών. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 23 Απριλίου του 1952. Είναι μακράν η παλαιότερη εφημερίδα της πόλης μας.

Ήταν παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της μεταπολεμικής Καβάλας, κατέγραψε τις ιστορικές στιγμές του τόπου, έγινε και η ίδια κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 68χρονα γενέθλιά της επιχειρούμε μια φωτογραφική αναδρομή σε ιστορικά πρωτοσέλιδα αλλά και φωτογραφίες από το πλούσιο, σπάνιο και ανεκτίμητο αρχείο της εφημερίδας μας.

Επίσκεψη του Γεωργίου Παπανδρέου το 1963 στα γραφεία της «Πρωινής». Με τον Περικλή Μπακλαβά και το ζεύγος Τσιφλάκου

 

 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο μπαλκόνι του Επιμελητηρίου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Τον προσφωνεί ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Τσολάκης ενώ διακρίνεται και ο Μανώλης Γενικόπουλος, στις επάλξεις του ρεπορτάζ.

 

Γλέντι της «Πρωινής» στο κέντρο «Μιχάλης». Διακρίνονται από τα αριστερά Γιάννης Ιωαννίδης (Ιω – Ιω), Ζήσης Μπρουκάκης, Μανώλης Γενικόπουλος, Μαρία Γενικοπούλου και η σύζυγος του Περικλή Μπακλαβά, Παρασκευούλα.

 

Ο Περικλής Μπακλαβάς αποκαλύπτει τα μυστικά του επαγγέλματος στον γαμπρό και διάδοχό του, Μανώλη Γενικόπουλο

 

Και ο Ανδρέας Παπανδρέου στα γραφεία της Πρωινής το 1966, μαζί με τον 14χρονο τότε γιό του Γιώργο. Ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος της Πρωινής Θόδωρος Ασβεστάς. Διακρίνονται επίσης ο Περικλής Μπακλαβάς (πρώτος από αριστερά), Μανώλης Γενικόπουλος (δίπλα στον Γιωργάκη Παπανδρέου), ο δημοσιογράφος Γιάννης Ιωαννίδης κ.ά.

 

 Το πρωτοσέλιδο της Πρωινής της 13ης Δεκεμβρίου 1967 όταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επιχείρησε να ανατρέψει την χούντα των συνταγματαρχών ερχόμενος στην Καβάλα. Απέτυχε και αναχώρησε νύχτα, αεροπορικώς για τη Ρώμη, από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

 

 Το 2005 στα τότε γραφεία της Πρωινής ο Νίκος και ο Περικλής Γενικόπουλος με τους εργαζόμενους στη σελιδοποίηση Ανέστη Τσακίρη και Βαγγέλη Λιβιεράτο.

 

 

Διαβάστε επίσης