Φόβος και τρόμος ο Γενάρης !

 Φόβος και τρόμος ο Γενάρης !

O Γενάρης είναι τελικά ο φόβος και ο τρόμος των επιδημιολόγων που φοβούνται αναζωπύρωση της πανδημίας αν χαλαρώσουμε τον Δεκέμβριο.

Για τον λόγο αυτό και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Ξεχάστε και την αγορά και τα καφέ και τα μπαρ και τα ρεβεγιόν.

Τόσο το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων όσο και της πρωτοχρονιάς θα θυμίζει ένα οικογενειακό Κυριακάτικο μεσημέρι  με όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Μπορεί να είμαστε στα μέσα Δεκέμβρη και λίγα μόνο 24ωρα από τα Χριστούγεννα αλλά το μυαλό όλων είναι στο Γενάρη που φαίνεται ότι θα μας ζορίσει.

Καταλαβαίνετε ότι όταν μπαίνουμε στον πιο δύσκολο μήνα του χειμώνα με 600 διασωληνωμένους είμαστε ήδη με την πλάτη στον τοίχο.

Θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να κάνουμε τις πρώτες αισιόδοξες σκέψεις αφού περάσει και ο Γενάρης και έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την διασπορά της πανδημίας.

 

Η Παγώνη η οποία κάθε πρωί Δευτέρας βγαίνει σε κάποιο κανάλι και κάνει συνήθως κακές προβλέψεις βγήκε προχθές και είπε ότι ξεχνάμε όχι μόνο τις φετινές γιορτές αλλά και τις απόκριες και το ΠΑΣΧΑ του 2021.

Μέχρι τότε θα χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες.

Θα είμαστε τυχεροί αν προλάβουμε το ερχόμενο καλοκαίρι με την προϋπόθεση πάντα ότι μέχρι τότε θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Αυτό το ποσοστό είναι ένας δύσκολος στόχος αν οι μισοί και παραπάνω έλληνες διατηρήσουν τις επιφυλάξεις που έχουν για το εμβόλιο και αρνηθούν να το κάνουν όπως δείχνουν και οι πρώτες έρευνες που είναι όμως πολύ πρόωρες.

Είναι σίγουρο ότι μετά τους πρώτους εμβολιασμούς και αυτοί που σήμερα είναι αρνητικοί θα το ξανασκεφτούν.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι πολύ περισσότεροι οι κίνδυνοι για την υγείας μας αν δεν κάνουμε το εμβόλιο από το να το κάνουμε.

Παρενέργειες έχουν όλα τα εμβόλια ακόμα και αυτό της γρίπης της εποχικής.

 

Καραντίνα μέχρι και τον Φλεβάρη λένε ορισμένοι για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Το θέμα είναι ότι αν πάμε με περιορισμούς και απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι και τον Φεβρουάριο μπορεί να γλυτώσουμε από το τρίτο κύμα της πανδημίας αλλά να είστε σίγουροι ότι θα αρχίσουμε να μπαίνουμε κατά κύματα στα ψυχιατρεία.

Δεν είναι εύκολο να συνεχιστεί και μετά την 7η του Γενάρη η καραντίνα η οποία έχει κλέψει το χαμόγελο από τα πρόσωπα μας.

Αρχίζει να μας κυριεύει η μελαγχολία και η κατήφεια.

Κάπως έτσι ξεκινάει και η κατάθλιψη ….

 

Για χάρη του διπλού cd που θα κυκλοφορήσει με την εφημερίδα Real News την ερχόμενη Κυριακή  o Γιάννης Πάριος βρέθηκε προχθές στην εκπομπή του Χατζηνικολάου που συνηθίζει να φιλοξενεί στις εκπομπές του τραγουδιστές.

Την προηγούμενη Δευτέρα θέλω να σας θυμίσω ότι είχε καλεσμένη τον Αργυρό.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να κοιτάτε μπροστά με αισιοδοξία.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης