• 13 Μαΐου 2024,

Φραγκογιάννης, Μουριάδης και Λιόγκας στην πίτα του συλλόγου Καβαλιωτών Αθήνας

 Φραγκογιάννης, Μουριάδης και Λιόγκας στην πίτα του συλλόγου Καβαλιωτών Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα η κοπή της πίτας του συλλόγου Καβαλιωτών Αθήνας “Οι Φίλιπποι”.

Στην εκδήλωση εκτός από μέλη του συλλόγου παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης αλλά και ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Βασίλης Λιόγκας.

Ο Σύλλογος αργότερα σήμερα έκανε την ακόλουθη ανάρτηση για την εκδήλωση:

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, από τις 11π.μ. έως τις 2.30μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό νεοκλασικό κτήριο της οδού Ακαδημίας “Κωστής Παλαμάς”,εντευκτήριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η ετήσια πανηγυρική εκδήλωση για την κοπή της πίτας, του Συλλόγου των εν Αθήναις Καβαλιωτών “Οι Φίλιπποι”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημάρχος Καβάλας κ. Θεοδ. Μουριάδης,ο οποίος κλήθηκε να κόψει την πίτα, ο Καβαλιώτης Υφ. Εξωτερικών κ. Κων. Φραγκογιάννης και πάρα πολλά μέλη, αλλά και φίλοι του Συλλόγου και της Καβάλας γενικότερα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, επικράτησε ατμόσφαιρα εγκάρδια και εορταστική, συνοδεία πιάνου από τον ευγενώς προσφερθέντα διακεκριμένου καλλιτέχνη κ.Μιχάλη Γληνιδάκη, που συνόδευσε τις κουβέντες της καβαλιώτικης συντροφιά με ευχάριστα μουσικά ακούσματα και με τα παλιά ελληνικά τραγούδια. Άρωμα Καβάλας από την προβολή πλούσιου εικονικού υλικού ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στην αγαπημένη πόλη. Επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Αθαν. Σταματιάδη που επί σειράν ετών διετέλεσε ταμίας του Συλλόγου.Ο τυχερός που κέρδισε το “φλουρί” της πίτας  (εν προκειμένω δίτομο πολυτελές λεύκωμα με θέμα την Καβάλα ) είναι ο κ. Αντώνιος Ανανιάδης, ενώ αρκετοί από τους παρευρισκόμενους κέρδισαν εκλεκτά δώρα από την κλήρωση στο τέλος της λαχειοφόρου αγοράς. Οι επιχειρήσεις “Χρυσανθίδη” της Καβάλας, καθώς επίσης και αρκετοί συμπολίτες απέστειλαν Καβαλιώτικες λιχουδιές και κεράσματα που προσφέρθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης