Φθινοπωρινή κινητικότητα στην αγορά : Σημαντικές αλλαγές κυρίως στα μαγαζιά της οδού Ομονοίας

 Φθινοπωρινή κινητικότητα στην αγορά : Σημαντικές αλλαγές κυρίως στα μαγαζιά της οδού Ομονοίας

Η 30η του Σεπτέμβρη – ημέρα Δευτέρα- αποδείχθηκε κομβικής σημασίας ημερομηνία για την αγορά. Αρκετές μικρές επιχειρήσεις , αποδεικνύεται στην πράξη, διέκοψαν τη λειτουργία τους προκειμένου είτε να αποφύγουν το δύσκολο Χειμώνα που έρχεται, είτε να μπουν στην Χειμερινή περίοδο με όσο το δυνατό καλύτερες προϋποθέσεις. Ουσιαστικά με όσο το δυνατό λιγότερα έξοδα.

Οι περισσότερες αλλαγές διαπιστώνονται στην οδό Ομονοίας. Εκεί δεν κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις που δίνουν αυτήν την εντύπωση. Κάποιες μεταφέρονται και κάποιες άλλες συγχωνεύονται. Υπάρχουν επιχειρήσεις που κλείνουν οριστικά, στα μαγαζιά που αδειάζουν θα βρεθούν σύντομα κάποιες από αυτές που μεταφέρονται. Ενώ η αρχική εικόνα (στην Ομόνοια) είναι ότι έκλεισαν ταυτόχρονα στις 30 Σεπτέμβρη αρκετές επιχειρήσεις (όλες μικρομεσαίες), θα αποδειχθεί ότι τα δεδομένα της υπόθεσης δεν είναι ακριβώς έτσι.

Τα μεγάλα καταστήματα του κέντρου που είναι εδώ και καιρό άδεια, παραμένουν άδεια. Οι «μεγάλοι» παρά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν δεν έκαναν συμφωνίες. Το παζαρεύουν φαίνεται, προσπαθώντας να ρίξουν κι άλλο τα ενοίκια. Ενώ λοιπόν υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι και κατάλληλοι χώροι, οι χώροι αυτοί φαίνεται ότι θα παραμείνουν άδειοι για το προσεχές διάστημα.

Η περίοδος των εορτών στην αγορά θα έρθει με πάνω κάτω ίδια δεδομένα, αυτά που ισχύουν σήμερα. Πέριξ της κεντρικής αγοράς έχουμε επίσης μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν. Ειδικά στο χώρο των τροφίμων. Μία έκλεισε (30/9) κοντά στο ΕΥΚ και μία δεύτερη στην αρχή της οδού Θεσσαλονίκης. Κατάστημα πλησίον του Αγίου Παύλου αντίθετα μεγαλώνει, μισθώνοντας διπλανό χώρο. Αρκετά είναι επίσης τα μαγαζιά που έκλεισαν στο «πάνω» μέρος της οδού Ομονοίας, δηλαδή από την Αστυνομική Διεύθυνση έως την εκκλησία του Αγίου Παύλου. Όλα αυτά δείχνουν ότι η οικονομική δυσκολία για τους μικρομεσαίους δεν είναι παρελθόν.

Δείχνουν και κάτι άλλο. Όση τουριστική κίνηση κι αν υπήρξε, δεν κατάφερε να λύσει όλα τα προβλήματα.

*Οριστικοποιήθηκε για τα μέσα Νοέμβρη η εκλογική διαδικασία στον Εμπορικό Σύλλογο. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει η καθιερωμένη κι απαραίτητη πρόσκληση για τη συνέλευση, για τις εκλογές και για τις προθεσμίες στις υποψηφιότητες.

*Ο Γιάννης Κελγιώργης θα είναι ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου στο δ.σ. της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια ενώ το Επιμελητήριο διατηρεί τον εκπρόσωπο του στο δ.σ. του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Διαβάστε επίσης