Φθινοπωρινή «στροφή» του καιρού στο Ν. Καβάλας τις αμέσως επόμενες ώρες

 Φθινοπωρινή «στροφή» του καιρού στο Ν. Καβάλας τις αμέσως επόμενες ώρες

Φωτογραφία αρχείου

Πριν μια εβδομάδα ακριβώς γράφαμε ότι ο καιρός στην περιοχή μας μπαίνει σε σταδιακή πορεία μερικής εναρμόνισης με την εποχή.

Σήμερα από τις βραδινές ώρες και μετά φαίνεται να ξεκινά μια νέα σταδιακή πορεία που θα εναρμονίσει πλήρως το καιρό με την εποχή. Κύρια χαρακτηριστικά του επόμενου διαστήματος είναι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και τα περάσματα διαταραχών από την περιοχή μας (που θα δίνουν περάσματα βροχών, άλλα μικρής διάρκειας και έντασης άλλα μεγαλύτερης).

Αναλυτικότερα, όπως είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα σήμερα κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται ένα σύντομο πέρασμα βροχής από τα βορειοδυτικά που σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο του νομού.

Κατά το πέρασμα τα φαινόμενα θα είναι μέτριας έντασης κατά κανόνα, πιθανότητα πολύ πρόσκαιρα και τοπικά για έντονες εξάρσεις. Η θερμοκρασία κατά το πέρασμα θα παρουσιάσει πτώση και οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις με μικρή πρόσκαιρη ενίσχυση.

Αύριο Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως το πρώτο μισό της μέρας με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές μέχρι και τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Παρασκευή αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Το Σάββατο αναμένεται το 2ο πέρασμα βροχής το οποίο φαίνεται ότι πιθανότατα θα είναι πιο αξιόλογο σε σχέση με το σημερινό (το πόσο πιο αξιόλογο θα προσδιορισθεί τις επόμενες μέρες).

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με την θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ενώ την Δευτέρα αναμένεται το 3ο πέρασμα βροχής τα χαρακτηριστικά του οποίου θα προσδιορίσουμε τις επόμενες μέρες. Τέλος, φαίνεται ότι και στην συνέχεια της επόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα είναι σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές με πιθανά περάσματα διαταραχών, επόμενο πιθανό πέρασμα τις ημέρες του Πολυτεχνείου.

Λεπτομέρειες για καθεμιά από τις επόμενες διαταραχές θα υπάρχουν καθημερινά στο www.meteokav.gr ενώ θα εκδίδονται και οι σχετικές ενημερώσεις. Μείνετε συντονισμένοι.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Διαβάστε επίσης