«Ημέρες Γ. Α Παπαϊωάννου» στη Μεγάλη Λέσχη: Τι θα ακούσουμε στις 10 & 11 Νοέμβρη

 «Ημέρες Γ. Α Παπαϊωάννου» στη Μεγάλη Λέσχη: Τι θα ακούσουμε στις 10 & 11 Νοέμβρη

Την Παρασκευή στις 10 Νοεμβρίου οι «Ημέρες Γ. Α Παπαϊωάννου» υποδέχονται τον διεθνώς καταξιωμένος σολίστ πιάνου Απόστολο Παληό, έναν από τους σημαντικότερους και πιο ενεργούς Έλληνες καλλιτέχνες, ο οποίος έχει επαινεθεί ιδιαιτέρως για τις ερμηνείες του στα έργα του Sergei Rachmaninoff.

Ο καλλιτέχνης έρχεται να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πιανιστικό αφιέρωμα στον σπουδαίο Ρώσο συνθέτη με αφορμή τη διπλή παγκόσμια επέτειο 150 ετών από τη γέννηση και 80 ετών από το θάνατό του.

Στο μουσικό αυτό οδοιπορικό θα ακουστούν ορισμένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του για πιάνο, υψηλών δεξιοτεχνικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων που καλύπτουν ολόκληρο το χρονικό φάσμα της δημιουργίας του, από την πρώιμη Ελεγεία και τις Έξι Μουσικές Στιγμές έως τις πιο όψιμες Παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli και την περίφημη Δεύτερη Σονάτα.

Το Σάββατο στις 11 του μήνα η Μεγάλη Λέσχη υποδέχεται την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας για μία μοναδική συναυλία. Το ρεπερτόριο της βραδιάς θα περιλαμβάνει έργα από την εποχή μπαρόκ μέχρι και τον 20ό αιώνα.

Θα ερμηνευτούν έργα των A. Corelli, W. A. Mozart, A. Piazzolla, J. Sibelius, G. Bregovic. Η Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, όπως παρουσιάζεται σήμερα, είναι ένα ευέλικτο μουσικό σύνολο που συστάθηκε το 2012 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Κόζαλη.

Απαρτίζεται από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο σπουδών, ώστε να μπορούν να συμπορευθούν καλλιτεχνικά, και να προσφέρουν στους ίδιους, αλλά πάνω από όλα, στο μουσικό κοινό της Καβάλας, μια καλλιτεχνικά ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Χρήστος Κόζαλης

 

ΣΟΛΙΣΤ

Αναστασία Νεοχωρλή, Χαρά – Μιχαέλα Παπαδοπούλου Βιολιά

Ζωή – Θωμαή Μπάρμπα Βιολοντσέλο – Basso Continuo

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Αναστασία Νεοχωρλή, Γιώργος Βουρτζούμης, Ηρώ Αναστασιάδου, Επαμεινώνδας Τζιβένης Α’βιολιά

Χαρά-Μιχαέλα Παπαδοπουλου, Έλενα Κρυσταλλίδη, Ευγενία Δαγκουλή, Μαρία Σιγιάννη 

Β’ βιολιά

Ευαγγελία Καρναμπίτα, Ζωή – Θωμαή Μπάρμπα Βιόλες

Γεωργία Δεληθανάση, Χρήστος Γούλας, Κωνσταντίνος Βραζάλης Βιολοντσέλα

Μυρτώ Ερίκογλου Φλάουτο

Ιωάννα Τιλικίδου Κλαρινέτο 

Σοφία Κοτζαπαναγιώτου Κόρνο

 

 

Μεγάλη Λέσχη

Ώρα έναρξης συναυλιών 21.00

 

Προπώληση εισιτηρίων

www.cosmopolisfestival.gr

-Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών| Ίωνος Δραγούμη & Ελ. Βενιζέλου

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και τα εισιτήρια  μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cosmopolisfestival.gr

Διαβάστε επίσης